Frustrirani Ukić: Sve loše u karijeri dogodilo mi se u reprezentaciji

HRVATSKE košarkaške reprezentacije punih 16 godina nije bilo na Svjetskom prvenstvu, a nakon bronce u Kanadi 1994., Turska je ponudila sasvim drukčiju priču.

U šest utakmica naši su uspjeli pobijediti tek Iran i Tunis, dok su u susretima sa svim ozbiljnijim ekipama upisali poraze. Onaj posljednji, u dvoboju sa Srbijom u osmini finala, označio je i kraj turske avanture...

"Ovo je prava katastrofa, frustrirajuće je opet ništa ne napraviti na velikom natjecanju. U reprezentaciji sam već osam godina, htio bih da konačno nešto dobro napravimo, ali nikako ne uspijevamo", rekao je kapetan naše reprezentacije Roko Ukić.

Ukić je bio jedan od ponajboljih naših igrača u Turskoj, gdje se ništa nije promijenilo po pitanju dobrog rezultata na velikim natjecanjima: "Neki vrag se događa, ne znam što točno, ali za ovo nema objašnjenja. Nemoguće je da nam se ono može dogoditi u zadnjem napadu, kako god Talijani u nogometu cijeli život sretno pobjeđivali, tako mi nesretno gubimo."

"Ako će u Litvi biti ovako, bolje da i ne idemo"

Ukić ne vjeruje da se u skoroj budućnosti stvari mogu promijeniti: "U meni se nagomilala golema količina frustracija, sve što mi se loše dogodilo u karijeri bilo je u reprezentaciji, jer u klubovima sam u neizvjesnim završnicama uglavnom slavio, dok ovdje redovito gubim. Osjećam se poput luzera, nije lako živjeti s tim", kazao je Ukić za Jutarnji list znakovito dodavši za kraj:

"Neke stvari se očito moraju promijeniti, ako ćemo dogodine na Europskom prvenstvu u Litvi opet ispasti u četvrtfinalu, bolje je da i ne idemo gore."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.