DEVET GEMOVA ZAREDOM Garbine Muguruza pregazila Venus u finalu Wimbledona

Foto: Getty Images/Guliver Image

VENUS Williams (37) vodila je 5:4 u finalu Wimbledona protiv Garbine Muguruze (23) i imala je 15:40 na servis protivnice, dvije set lopte. I onda je potpuno stala. Španjolka je osvojila taj gem i onda još osam zaredom te nakon sata i 17 minuta igre slavila 7:5, 6:0. Drugi set bio je gotov za samo 26 minuta.


Do finala savršena Venus Williams ostala je malo i bez snage, a neumoljiva Muguruza samo je pojačavala tempo i doslovno otpuhala Amerikanku s terena do kraja meča i došla do svojeg drugog Grand slama u karijeri nakon Roland Garrosa prošle godine. Pomogla je i Williams, koja je napravila 25 neforsiranih pogrešaka naspram 11 Muguruzinih.


Znalo se da će ovaj ženski Wimbledon biti potpuno otvoren. Kad god nema Serene Williams, svaka igračica može se nadati osvajanju Grand slama, no vjerojatno nitko na Garbine Muguruzu prije početka turnira ne bi stavio ni lipe.

Od tog čudesnog Roland Garrosa igrala je tek četiri polufinala i polako padala do 14. mjesta na ljestvici. Na travi je ove sezone izgubila polufinale od Ashleigh Barty u Birminghamu, u 1. kolu Eastbournea uzela je jedan gem Barbori Strycovoj i u All England Club došla je izvan kruga favorita.


No, Španjolka je protutnjala kroz prva tri kola protiv Alexandrove, Wickmayer i Cirstee, ali nakon što je u tri seta preokrenula protiv Angelique Kerber i počela igrati još bolje, bilo je jasno da ju se mora uzeti u ozbiljno razmatranje kao moguću pobjednicu.

Potom je u dva seta razbila Svetlanu Kuznjecovu, a u polufinalu je Magdaleni Rybarikovoj prepustila samo jedan gem u svakom setu. Venus je jednako dobro igrala na svojem putu do finala, ali je u ključnom trenutku ostala bez snage i koncentracije i protiv ovako dobre Muguruze nije imala nikakvih izgleda.

Ovom pobjedom Muguruza će skočiti na 5. mjesto WTA ljestvice, a Venus će doći na 9. mjesto. Serena Williams, koja pauzira zbog trudnoće, ispala je iz 10 najboljih igračica na svijetu. Španjolka je osvojila i 2,2 milijuna funti, dok će Williams kući odnijeti upola manje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.