Gascoigne više nema ni dom: "Ja sam tužni pijanac"

Foto: Profimedia

PROSLAVLJENI engleski nogometaš Paul Gascoigne (56) otkrio je engleskim medijima kako živi sa svojom menadžericom Katie Davies. Gascoigne nema dom i pokušava se odviknuti od alkohola. Tvrdi da u posljednje vrijeme pije samo kavu te da popije i šest kava dnevno.

"Nekoć sam bio sretni pijanac"

"Stvarno je lako. Samo se pokušavam držati podalje od kafića. Ako popijem piće, popijem ga jer ga želim, ne iz nekog posebnog razloga. Ne krivim nikoga, a krivio sam mnoge ljude dok sam pio. Nekoć sam bio sretni pijanac. Više nisam. Ja sam tužni pijanac. Ne izlazim da bih pio, pijem u zatvorenom", rekao je Gazza pa dodao:

"Pokušavam ne pasti jer svijet je već dovoljno loš. A kad sam jako potišten, tada uzmem piće da se oraspoložim. Ako želim da mi dan bude loš sve što trebam učiniti je otići u pub. Ako želim da mi dan bude dobar, izvadim svoj štap i odem u ribolov."

"Nastavljam s borbom"

Tvrdi da će nastaviti svoju borbu: "Ponosan sam na ono što sam dao ljudima. Dao sam gotovo milijun funti za 10 različitih dobrotvornih organizacija i učinio sam to anonimno. Nikada nisam odustao. Mislim da ću se predati kad budem u drvenoj kutiji. Do tad nastavit ću se boriti."

Smatra ga se jednim od najtalentiranijih engleskih nogometaša ikad, no karijeru mu je obilježila ovisnost o opijatima. Igrao je za Newcastle, Tottenham, Rangers, Everton, Middlesbrough, Lazio i Burnley, a za Englesku je u 57 nastupa zabio deset golova.