Gavi uoči finala Lige nacija: Hrvati nikad nisu umorni

Foto: EPA

HRVATSKA i Španjolska sutra u 20:45 u Rotterdamu igraju finale Lige nacija. Hrvatska je u polufinalu pobijedila Nizozemsku (4:2) nakon produžetaka, dok je Španjolska nadigrala Italiju (2:1) u regularnom vremenu. Španjolski veznjak Gavi (18) dao je intervju za Mundo Deportivo uoči finala.

Mladom talentu Barcelone ovo će biti drugo finale Lige nacija nakon što je 2021. sa sunarodnjacima izgubio od Francuske (1:2). "Ne mogu vjerovati da sam već igrao u dva finala. Sretan sam zbog toga", rekao je Gavi, koji već ima 20 nastupa i tri pogotka za španjolsku reprezentaciju. "Španjolski navijači zaslužuju trofej. Nadam se da možemo biti prvaci", dodao je.

"Hrvati se nikad ne umaraju"

Španjolski novinar pitao ga je što misli o kapetanu hrvatske reprezentacije i veznjaku Real Madrida Luki Modriću te što očekuje u finalu. "Modrić je vrhunski igrač, to svi znamo. Hrvati jako dobro igraju. Dobri su u bloku, puno trče i nikad nisu umorni", odgovorio je Gavi.

Gavi tvrdi kako je španjolska reprezentacija "poput obitelji", dok ga je, s druge strane, novinar pitao o glasini da je upravo on kriv za lošu atmosferu u svlačionici. "Ne znam otkud to. Svi igrači mogu reći da sam dobar. Slažem se sa svima", poručio je Gavi.