Glavni trener Denver Nuggetsa bit će pomoćnik Kokoškovu u Srbiji

Foto: Guliver Image/Getty Images

KOŠARKAŠKA vijest godine u Srbiji je da je glavni trener Denver Nuggetsa Michael Malone postao novi član stručnog stožera reprezentacije Srbije i pomoćnik Igoru Kokoškovu.

Noćas oko jedan sat tu je vijest objavio Košarkaški savez Srbije. U istom je priopćenju stajalo da će slavni trener stupiti na dužnost odmah po završetku sezone za Denver Nuggetse.

"Glavni trener Denver Nuggetsa Mike Malone potvrdio je da će se priključiti reprezentaciji Srbije na predstojećem Olimpijskom kvalifikacijskom turniru koji se održava u Beogradu", priopćio je Košarkaški savez Srbije.

Naravno da je poveznica Malonea i Srbije Nikola Jokić. Američki trener je od srpskog centra stvorio jednog od najboljih centara u NBA ligi, a odluka Kokoškova da priključi Malonea svom stožeru znači da izbornik Srbije namjerava graditi igru reprezentacije na centru iz Sombora. Zasad je poznato da će Malone biti na klupi Srbije tijekom predolimpijskog turnira, na kojem će Srbija tražiti vizu za Tokio. Podsjećamo, u grupi sa Srbijom su još Dominikanska Republika, Novi Zeland, Italija, Portoriko i Senegal.

Maloneu će suradnja s Kokoškovim biti prvi reprezentativni angažman. Godinama je radio kao pomoćni trener u NBA ligi, učio je zanat u New Yorku, Clevelandu, New Orleansu i Golden Stateu, a prvi samostalni posao dobio je u Sacramento Kingsima. Prvi je trener Denvera od 2015., a u protekle četiri godine preporodio je klub koji je na čelu s Nikolom Jokićem prošle sezone igrao polufinale Zapada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.