tenis

Gojo nije htio igrati turnir zbog Hrvatske u finalu nogometnog SP-a

Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

BORNA GOJO, 23-godišnji teniski anonimus u svjetskim okvirima, 281. igrač na ATP ljestvici, proteklog tjedna postao je senzacija.

Tenisač koji je ove godine imao samo dva polufinala na Challengerima i dva nastupa u prvim kolima ATP turnira, vodio je Hrvatsku do finala Davis Cupa. Putem do tamo pobijedio je Aleksijaja Popirina (61.), Lorenza Sonega (27.) i Dušana Lajovića, 33. igrača svijeta. U finalnom porazu od petog igrača svijeta Andreja Rubljova (6:4, 7:6 (5)) igrao je također sjajno.

Velimir Zovko, koji je Goju trenirao kada se preselio iz Splita u Zagreb, a onda i kasnije kad se vratio sa studija u Americi, u razgovoru za SportKlub objasnio je zašto takav tenisač nije u Top 50. "Stvar je samo u kontinuitetu. Tenis je takav da moraš cijelu godinu igrati dobro da bi napredovao. Borna je imao i dosta nesreće. Na startu sezone izgubio je od Popirina uz nekoliko propuštenih meč-lopti i onda tijesno ostao bez glavnog ždrijeba Australian Opena. Kasnije je imao i ozljedu pa mu se bilo teško vratiti u turnirsku formu. U tenisu su igrači od 50. do 350. mjesta gotovo podjednaki, razlikuju se samo u kontinuitetu."

Zovko je otkrio da je Gojo veliki domoljub: "Uvijek mu je bio san igrati za reprezentaciju i stalno se čudio kako sportaši iz drugih sportova odbijaju reprezentaciju. Govorio je da on nikad ne bi odbio poziv i da će uvijek ginuti ako dobije priliku. Kada je Hrvatska igrala finale Svjetskog nogometnog prvenstva 2018., mi smo bili u Kanadi na turniru. Prvo nije uopće htio putovati u Kanadu, želio je biti u Moskvi na finalu, a poraz je doživio toliko emotivno da jednostavno nije bio u stanju odigrati svoj meč kako treba."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.