Grnja: Žao mi je navijača u Hrvatskoj koji su puno očekivali od nas

PRVIM golom u povijesti na Svjetskom prvenstvu U-20 reprezentacija Gvatemale pobijedila je i izbacila Hrvatsku s natjecanja te se plasirala u drugi krug.

> Nova sramota Grnjine Hrvatske: Nakon poraza od Arabijaca, pet golova primili od Nigerije

Izabranici Ivice Grnje upisali su poraze u sve tri utakmice, protiv Saudijske Arabije, Nigerije i prve momčadi koja je u drugi krug prošla s gol razlikom -10.

"Teško je reći koji je razlog poraza. Stvari nisu išle kako smo mi htjeli i pobjeda je pripala Gvatemali. Nedostajali su nam igrači kao što su Pamić i Kramarić, a kapetan Kelić se ozlijedio. Ti su faktori igrali značajnu ulogu zbog čega nismo uspjeli zabiti gol", rekao je hrvatski izbornik.

"Morali smo pobijediti da ostanemo na natjecanju, ali od početka nismo uspijevali zabiti unatoč stvorenim prilikama. Gvatemala je igrala vrlo organizirano, znali su stvarati šanse, a naši braniči nisu ih uspjeli zaustaviti. Vjerujem da su zasluženo pobijedili", dodao je Grnja.

Od mladih nogometaša puno se očekivalo na ovom turniru. Grnji je povjerena briga za U20 reprezentaciju koju većinom čine igrači s kojima je prošlog ljeta igrao polufinale EP-a u Francuskoj. Kada su izvučene skupine mediji u Hrvatskoj raspisali su se o odličnom ždrijebu za naše iako se radilo o Nigeriji koja je tradicionalna jedna od svjetskih velesila kada se radi o mladim vrstama. Saudijska Arabija je u zadnjih pola godine svaki mjesec imala po deset dana priprema, a Gvatemala je s pripremama započela gotovo mjesec dana prije SP-a. Hrvatska je ima kratke pripreme, a u posljednjih godinu dana odigrali su samo prijateljsku utakmicu sa Bjelorusijom.

"Teško nam je što odlazimo jer smo imali visoka očekivanja. Žao mi je zbog ljudi u Hrvatskoj koji su puno očekivali od nas", zaključio je Grnja kojeg je vodstvo HNS-a, prema pisanju medija posljednjih tjedana, već davno smijenilo.

Mediji su se također okrenuli protiv Grnje, a "sramota" i "debakl" možda su i prejake riječi za ovakav rezultat Hrvatske, posebno u uvjetima u kojima je reprezentacija pripremana za veliko natjecanje. Ne treba zaboraviti ni hrvatske klubove koji su zbog sudjelovanja u europskim natjecanjima zadržali igrače poput Vrsaljka i Vukušića, dvije najveće zvijezde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.