Guardian: Harry Kane je jadna figura u pustoj noći za Englesku

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKA je pobijedila Englesku 2:1 u finalu Europskog prvenstva i ostavila je na jednoj velikoj reprezentativnoj tituli osvojenoj 1966. godine na Svjetskom prvenstvu odigranom u vlastitoj zemlji. Bez prvog momčadskog trofeja u karijeri ponovno je ostao i engleski napadač Harry Kane (30), koji je na Euru postigao tri pogotka, a u finalu je zamijenjen u 61. minuti.

Prema podacima Transfermarkta, Kane je u karijeri odigrao 559 službenih utakmica, u kojima je zabio 351 gol i asistirao za njih 89 te je jedan od najboljih napadača 21. stoljeća. Međutim, veći dio karijere proveo je u Tottenhamu, s kojim ni u jednom natjecanju nije otišao do kraja. Vjerovalo se da će se to promijeniti dolaskom u Bayern 2023., no minhenski klub je odradio povijesnu lošu sezonu i ostao bez ijednog trofeja.

Grafika: Sofascore

The Guardian: Harry Kane je jadna figura u pustoj noći za Englesku

The Guardian je posvetio tekst Kaneu nakon što je ponovno propustio podići pehar, kao i prije tri godine kada je Engleska nakon penala izgubila od Italije u finalu Europskog prvenstva. Naslov teksta engleskog novinara Nicka Amesa glasi "Harry Kane je jadna figura u pustoj noći za Englesku", a ispod njega piše "Kretanje kapetana imalo je veću svrhu kada je bio zamijenjen nego u bilo koje drugo vrijeme večeri".

"Ovo nije bila Harryjeva utakmica. Nije to bio ni njegovi ni turnir Engleske i možda će, nakon što se podignu nakon traumatične, klimaktične noći, priznati da se nešto doista zauvijek promijenilo. Prizor Harryja Kanea kako skida kapetansku vrpcu, daje ju Kyleu Walkeru i trči kako bi se zamijenio s Olliejem Watkinsom u 61. minuti bila je neobično dirljiva završnica njegova ljeta", piše Guardian.

"Dok je Španjolska slavila na sredini terena, Kane je nepomično stajao u blizini klupa, slažući emocije prije no što je zaobišao svoje pogođene, očajne suigrače. Nadao se da će ovdje okruniti svoje životno djelo, ali umjesto toga svi golovi i individualna priznanja koja je dan ranije ponudio u zamjenu za momčadski uspjeh morat će ostati gdje su i bila", nastavlja se u tekstu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.