Hajduk želi Vručinu ili Zeca, a desnog beka traži u Africi

ČAK 12 novih igrača osvanulo je ove sezone u Hajdukovoj svlačionici, udareni su temelji momčadi koja je na najboljem putu rušenja Dinamove dominacije u domaćem prvenstvu. No, bijeli dobro znaju da im za europski iskorak treba nešto više, dodatna kvaliteta i širina kadra. Stoga je Ivan Buljan dobio vrlo jasnu zadaću: pronaći dva napadača i desnog beka.

Kalinićev odlazak u neku od liga petice ovog ljeta gotovo je siguran, Bušić i Bartolović odavno su pali u drugi plan, a ugovori im ionako istječu, pa će bijeli ostati samo na 20-godišnjem Oremušu, koji je pokazao zavidan nogometni talent, ali još je daleko od klasnog igrača koji može prelomiti veliku utakmicu. Buljan najavljuje kako će jednog napadača Hajduk pokušati dovesti iz HNL-a, a na meti su Zec i Vručina, dok će se druga špica tražiti u inozemstvu.

"Zna se da su Zec i Vručina dva igrača koji ispunjavaju kriterije igranja u Hajduku. Struka je dala pozitivnu ocjenu za obojicu, ali Uprava odlučuje o financijskom dijelu. Koliko znam, do sada nije bilo nikakvih razgovora, niti s klubovima niti s igračima na temu transfera", rekao je Buljan za Sportske novosti, te potvrdio kako je Hajduk zainteresiran i za napadača Budućnosti Fatosa Bećiraja, ali cijena od dva milijuna eura, koju klub traži za njega, bijelima nije po volji. "Otići ćemo uživo vidjeti njegove igre, ali cijena od 3, pa čak i 2 milijuna eura je prevelika. Iz Makedonije i BiH, država koje uzimam za primjer, nama ne trebaju igrači do 23-24 godine", kaže Buljan.

Pronaći kvalitetnog desnog beka će biti puno teža zadaća. Buljan tvrdi da u Hrvatskoj na toj poziciji ne postoji niti jedan igrač koji bi Hajduku bio pojačanje, pa je svoju skautsku pozornost usmjerio na crni kontinent. Već smo poduzeli korake za pronalaženje desnog beka na tržištu Afrike. "Tražimo mladog igrača kojeg ćemo dobiti za relativno jeftine novce i pritom ga dodatno školovati kroz Hajduk. Prema dostupnim saznanjima, takav je posao moguće realizirati", najavio je Buljan, ne govoreći o konkretnim imenima.

P.V.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.