Hamann: Liverpool se raspada

Foto: EPA

DIETMAR HAMANN (49), koji je od 1999. do 2006. odigrao 283 utakmice za Liverpool, komentirao je aktualnu situaciju u engleskom klubu. Liverpool je ispao u osmini finala Lige prvaka nakon dva poraza od Real Madrida, dok se u Premier ligi nalazi na šestom mjestu, što je daleko od ostvarenja iz prijašnjih sezona.

Hamann smatra kako bi trener Jürgen Klopp (55) mogao napustiti Liverpool, klub u koji je došao 2015. i s kojim ima ugovor do 2026. godine. "Visoko su postavili letvicu nakon prošlogodišnjeg razočaranja, kada su imali priliku osvojiti četiri trofeja", rekao je Hamann za njemački Sky. "Dva najveća trofeja prokockali su u zadnjim trenucima. Znao sam da će psihološki imati tešku sezonu, no nisam mislio da će se ovako raspasti", dodao je.

"Liverpool se raspada"

"Čini mi se da si (Klopp, op. a.) govori kako može okrenuti situaciju. To podrazumijeva dovođenje novih igrača. Ne dovedu li nove igrače, ne mogu zamisliti da će ostati. Ne mogu zamisliti da ostane ako se ne budemo mogli boriti za naslov", nastavio je Hamann.

"Konkurencija je ogromna. Mislim da bi za obje strane bilo najbolje kada bi otišao na ljeto. Liverpool se raspada posljednjih mjeseci. Treba im potpuna renovacija, barem četiri-pet igrača, ako ne i sedam-osam. Imaju dovoljno novca, no treba vidjeti hoće li ga dati treneru na raspolaganje", zaključio je.