Hrgović prvi put pred domaćom publikom: "Borit ću se za hrvatski narod"

Foto: RTL Televizija

KAO GLAVNA zvijezda večeri, Filip Hrgović (5-0-0) prvi put kao profesionalni boksač predstavit će se hrvatskoj publici 8. rujna u Areni Zagreb koja je spremna za veliki boksački spektakl.

Pridruživši se profesionalnim boksačima 30. rujna 2017. godine, Filip Hrgović kao hrvatska boksačka senzacija preko noći potvrdio se kao zvijezda teške kategorije.

Porazivši Raphaela Zumbanu u svojem prvom nastupu, Filip Hrgović na impresivno je započeo svoj profesionalni staž.

Uslijedile su pobjede protiv Pavela Soura, Thomasa Littlea, Seana Turnera i Filiberta Tovara. Filip Hrgović, nakon svega  pet profesionalnih susreta, trenutačno zauzima 35. mjesto na svijetu prema nezavisnoj statistici mrežne boksačke stranice BoxRec.

Odradivši sve svoje prijašnje susrete u Latviji i Njemačkoj, olimpijski osvajač brončane medalje iz Rija presretan je što će moći boksati kod kuće. Obećao je, na ponos čitave Hrvatske, pružiti svoju najbolju boksačku predstavu dosad.
 
“Bit će to poseban trenutak kada izađem pred domaću publiku u Areni Zagreb. Boksati u svojem gradu, u meču večeri, velika je prilika koja će mi dati puno samopouzdanja i pružiti osjećaj ponosa. Međutim, isto tako nosim i veliku odgovornost da Zagreb smjestim na svjetsku boksačku kartu”,  izjavio je Filip Hrgović za RTL televiziju.

“Boriti se kod kuće posve je drugačija priča. Moraš pružiti 200 posto svojih mogućnosti i dati svojim domaćim navijačima više nego što obično daješ. Moj pristup 8. rujna bit će drugačiji negoli na prijašnjim borbama. Borit ću se za hrvatski narod!“ 

Hrgovićev promotor, koji će uskoro objaviti protivnika hrvatskog boksača, traži teškaša među 50 najboljih na svijetu, ali i borbu za titulu za 26-godišnjeg Hrvata razornog udarca, koji je spreman i voljan suprotstaviti se svakomu.

“Momentalno se nalazim na 35. mjestu na listi najboljih svjetskih teškaša. Takav rezultat nijedan teškaš nikada nije ostvario. Kao što se može vidjeti, ekspresno napredujem i borit ću se protiv svakog boksača. Kao što uvijek kažem, ako želiš biti svjetski prvak, moraš biti spreman boriti se protiv najboljih“, poručio je Filip Hrgović.

Dok čeka novog protivnika, Filip Hrgović pozvao je hrvatsku javnost da mu se pridruži 8. rujna u Areni Zagreb. Obećao je veliku boksačku večer.

“Želim uvjeriti sve svoje navijače da će 8. rujna doživjeti veliku boksačku večer i vrlo borben meč. Neću se skrivati i želim imati najboljeg mogućeg protivnika kako bih pokazao sav svoj talent. Također, očekujem odlične boksače u ostalim borbama večeri, uključujući vrlo mlade hrvatske boksače koji će inspirirati buduće hrvatske talente da se pridruže boksačkom sportu.”

Željko Karajica, glavni izvršni direktor 7Sportsa, sportskog odjela ProSiebenSat.1 Group i direktor agencije za evente MMP Event GmbH, siguran je da će 8. rujna biti izuzetna večer.

“Vrlo smo sretni što Filipu Hrgoviću možemo omogućiti da se bori kod kuće, u Zagrebu. Navijači sigurno mogu očekivati atraktivnu boksačku večer kada će biti viđena samo najviša razna boksačkog umijeća.”

Promoter Nisse Sauerland, iz Sauerland tima, otkrio je kako će protivnik uskoro biti potvrđen te je obećao da će se hrvatska zvijezda naći na zahtjevnom testu:

“Ovo će biti još jedna uzbudljiva stepenica na Filipovom putovanju prema vrhu. Razgovaramo s nekoliko vrhunskih teškaša te smo vrlo blizu otkrivanju protivnika. Ovo će biti veliki korak za Filipa, no uz podršku domaćih navijača, siguran sam da će dorasti izazovu.“

“Vrlo smo uzbuđeni što ćemo prenositi Hrgovićevu borbu. Puno je prošlo otkada je Hrvatska imala boksača koji toliko obećava te smo presretni što ekskluzivno možemo pratiti Hrgovića na njegovu putu prema vrhu. Arena Zagreb bit će samo jedan korak na putovanju, no jedan vrlo važan korak jer se Hrgović nikada nije borio na domaćoj pozornici pred tako brojnom domaćom publikom”, rekao je Antonio Vuksanović, RTL-ov sportski urednik koji će uživo i ekskluzivno prenijeti događaj iz Arene Zagreb
 
Ulaznice za zagrebačku boksačku noć Fight Night Zagreb, u kojoj se s velikim nestrpljenjem očekuje borba Filipa Hrgovića, dostupne su na www.eventim.hr. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.