Hrvatska pobijedila Nizozemsku, ali Norveška prva u skupini

Foto: EPA

HRVATSKA je u utorak pobijedila Nizozemsku u drugom susretu F skupine United cupa u Sydneyju, ali u četvrtfinale se plasirala Norveška kao prva u skupini, dok je Hrvatska na drugom mjestu. U prvom meču dana Borna Ćorić je pobijedio Tallona Griekspoora sa 7:6, 6:4, a onda je drugi bod Hrvatskoj donijela Donna Vekić svladavši Arantxu Rus sa 6:2, 3:6, 6:1.

Meč mješovitih parova dobili su na kraju Nizozemci. Demi Schuurs i Wesley Koolhof su sa 6:7, 6:3, 14:12 pobijedili Vekić i Ivana Dodiga. Hrvatska sada treba pričekati rasplet u ostalim skupinama i vidjeti hoće li u četvrtfinale proći kao najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Srbija izborila četvrtfinale

Srbija se također u utorak plasirala u četvrtfinale pobjedom nad Češkom u skupini E, koja je svoje mečeve igrala u Perthu. U prvom meču dana sedma tenisačica svijeta i osvajačica Wimbledona Marketa Vondroušova je pobijedila Olgu Danilović, a onda je prvi tenisač svijeta Novak Đoković izjednačio svladavši Jiržija Lehečku.

U parovima su Danilović i Hamad Medkedović bili bolji od Miriam Kolodziejove i Romana Jebavýja s 4:6, 7:6, 10:8. United Cup, organiziran u Australiji, nacionalno je timsko natjecanje u kojem se natječe osamnaest nacija, podijeljenih u šest skupina po tri, prije nokaut-faze koja počinje od četvrtfinala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.