Hrvatski košarkaši nakon debakla: Ovo je bilo užasno, a igramo doma

Foto: Pixell/Ivo Čagalj

U DVOBOJU 2. kola skupine B3 olimpijskih kvalifikacija košarkaši Hrvatske su u Splitu poraženi od Brazila sa 67:94.

Kod Hrvatske je prvo ime bio Bojan Bogdanović sa16 ubačaja i tri trice, a Roko Leni Ukić je zabio 13 koševa. Brazilce su predvodili Rafael Hettsthaimer (20) i Bruno Cabocio (17). 

Poraz na startu kvalifikacija ne mora nužno biti tragičan, jer prilike za popravni ima, ali brine lakoća s kojom su nam Brazilci nanijeli katastrofalan poraz. 

Hrvatska u četvrtak igra s Tunisom, a u drugoj skupini je Meksiko svladao Rusiju sa 72:64. Prve dvije od tri momčadi iz svake skupine idu u polufinale koje se igra u subotu, dok je finale u nedjelju.

Samo pobjednik turnira u Splitu ide na OI.

Izabranici Aleksandra Petrović uvjerljivo su slavili s 27 razlike, a razloge poraza pronašao je i hrvatski izbornik Veljko Mršić.

“Moramo analizirati zašto je to bilo tako, ništa još nije izgubljeno, moramo izaći na parket i biti puno bolji protiv Tunisa”, rekao je Mršić pa je nastavio:

“Nismo stvarno bili dobri, utrčavali su nam iza leđa previše, jedan loš dan je iza nas. Moramo vratiti tu neku bolju atmosferu i ući u polufinale i sigurno da ćemo vidjeti drugačiju Hrvatsku. Kakvu smo obranu igrali u kvalifikacijama, neuigrani smo i to se vidi”, zaključio je.

Poraz je prokomentirao hrvatski reprezentativac Željko Šakić:

“Teško je sad biti pametan, iskreno, užasno je bilo, -30, igramo doma, nismo ni bili agresivni bojali smo se šutirati, mislim da nam je to jako dobra lekcija”, rekao je pa je dodao:

“Pripreme su bile kao pred svaku utakmicu, danas nije jednostavno išlo, bili su bolji stvarno moramo raditi da prođemo dalje. Je da je stvarno užasno, ali idemo dalje. Mi smo najjači kad nam najviše treba, nadam se da nam nisu ljudi zamjerili, jednostavno je bio takav dan, tražili smo se”, zaključio je Šakić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.