Esport

I najbolji Hrvat će moći igrati na Euru u novom PES-u

Foto: Konami

U SKLOPU Europskog nogometnog prvenstva 2020. održat će se i eEuro 2020, službeno UEFA-ino natjecanje u novom PES-u, na kojem će nastupiti najbolji igrači iz cijele Europe. Čini se kako je sada stigla i potvrda će se moći natjecati i igrači svih 55 članica UEFA-e, uključujući i Hrvatsku.

>Evo koje lige i klubove možete pronaći na PES-u, a koje na FIFA-i

>U novom PES-u igrači će se moći natjecati za više od 13 milijuna kuna

SportsPro je razgovarao s direktorom marketinga UEFA-e Laurentom Epsteinom u vezi svih natjecanja pod tom organizacijom pa tako i nadolazećeg Eura. Jedno je pitanje bilo usmjereno i na to kakvu budućnost UEFA ima u esportu. Epstein je tom prilikom izjavio da esport, u kojem primat sada imaju pucačine i strateške igre, a manje simulacije, doživljavaju kao priliku. U suradnji s Electronic Artsom organiziraju eChampions League, esport Ligu prvaka u FIFA-i 19, a s tvorcima PES-a će raditi na eEuru, esport inačici Eura 2020 u eFootball PES-u.

"Kad je riječ o državama, radio sam na novom eEuru 2020 sa svih 55 saveza koji će najprije imati domaće kvalifikacije kako bi se utvrdilo koji će igrači predstavljati zemlju. Zatim slijedi faza kvalifikacija, prva runda u ožujku te finale za vrijeme Eura 2020 na Wembleyju ili barem u Londonu", izjavio je Epstein. Isti proces za plasman na finale eEura 2020 bi trebali očekivati i hrvatski igrači.

Konami je već najavio esport sustav koji će se sastojati od dviju divizija, eFootball.Open te eFootball.Pro, jedan za sve igrače te drugi za profesionalce u sportskim klubovima. Jedan će se igrati u jedan na jedan formatu, dok će se profesionalci natjecati u "3v3 CO-OP" modu. Izgledno je da će se jedan od ta dva formata koristiti i na eEuru. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.