PARATEKVANDO

Ivan Mikulić četvrti je put europski prvak u parataekwondou

Foto: HINA

NAKON srebra na Paraolimpijskim igrama u Tokiju i svjetskog prvenstva u Istanbulu, najbolji hrvatski parataekwondoaš Ivan Mikulić nastavio je niz sjajnih rezultata osvojivši i zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Manchesteru. Prvi put u povijesti Europsko seniorsko taekwondo i parataekwondo prvenstvo su održani zajedno u istoj dvorani.

Hrvatski reprezentativci su u prva tri dana natjecanja osvojili sedam medalja, pri čemu dva zlata, srebro i četiri bronce, a niz je nastavio i Ivan Mikulić zlatom na Europskom paraprvenstvu u kategoriji K44 +80 kg. Nakon što je u četvrtfinalu bio slobodan, Mikulić je u polufinalu deklasirao Gruzijca Davida Makadzea (32-6), a potom je u finalu bio bolji od Turčina Mehmeta Samija Saraca s 9:2.

"Borbe su išle po planu, od početka do kraja sam kontrolirao mečeve. U zadnjih godinu dana sam imao tri velika natjecanja, Paraolimpijske igre, Svjetsko prvenstvo i sada Europsko prvenstvo, izborio sam sva tri finala. Na POI-ju i SP-u je nedostajalo malo sreće, no na Europskom prvenstvu sve se posložilo kako treba," rekao je član splitskog TK Galeba kojem je ovo četvrta europska kruna.