TENIS

Ivanišević: Ne mogu spavati, ne razumijem Đokovićev govor tijela

Foto: EPA

GORAN IVANIŠEVIĆ je u intervjuu za Tennis Majors rekao kako nije mogao spavati nakon poraza Novaka Đokovića, čiji je trener, od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Roland Garrosa. Podsjetimo, Nadal je u konačnici osvojio pariški Grand Slam, 14. u karijeri.

"Bit ću brutalno iskren, ne mogu spavati. Nisam razočaran, ali jesam tužan. Nijedan nije odigrao savršen meč. Rafa nije bio spektakularan, ali odlučio je govor tijela", rekao je Ivanišević nastavivši: "Upozorio sam Novaka, čak i upozorio novinare da bi početak meča mogao odlučiti. Nakon preokreta u drugom setu, neshvatljivo je kako je odigrao treći. Kao da mu je nedostajalo energije, kao da nije vjerovao da može pobijediti. Ne možete si to dopustiti protiv Rafe. Ovo je njegov turnir."

Nadal je Đokovića pobijedio 3:1 u setovima, odnosno 6:2, 4:6, 6:2 i 7:6 (4). "Svi su primijetili Novakov govor tijela. Ne znam, još nismo razgovarali. Zato sam toliko uznemiren. Što bi se dogodilo da je osvojio četvrti set, nitko ne zna, ali to je samo dobro staro "što ako".

Možda bi bilo drugačije, možda i ne bi, ali još uvijek ne razumijem njegov govor tijela i nedostatak energije. Novak je imao previše uspona i padova, dok je Rafa bio u ritmu. Apsolutno je zaslužio pobijediti", izjavio je Ivanišević.

Ne sviđa mu se ponašanje publike prema Đokoviću

Proslavljeni hrvatski tenisač bio je svjestan da će Nadal imati publiku na svojoj strani. "Ne sviđa mi se što je publika fućkala Đokoviću kada je došao na teren. Mislim, on je broj jedan na svijetu, osvojio je 20 Grand Slamova. Voljeli ga ili ne, nema razloga za takvo ponašanje.

Trebali bi ga poštovati. Ne znam je li Novaku smetalo što su navijali za Rafu, ali znali smo da će tako biti. Naučio se s time nositi i to ne može biti izgovor. Želim reći još nešto, o čemu nisam htio govoriti prije meča. Potpuna je glupost da je Novaku bilo bolje igrati noćni meč.

Vratimo se dvije godine unatrag. Nadal je osvojio Roland Garros u listopadu, kada je temperatura bila deset stupnjeva. Pričalo se da je Novak navečer favorit, ali za to nije bilo temelja. Čak mislim da je noćni meč odgovarao Rafi", rekao je Ivanišević.

"Novak je genij"

Ivanišević vjeruje kako se Đoković može oporaviti i osvojiti Wimbledon. Pitali su ga hoće li srpski tenisač igrati koji turnir prije idućeg Grand Slama. "Vjerojatno ne. Vidjet ćemo, ali sada je ključan psihički oporavak. Novak je genij, drugačije razmišlja od većine nas.

Iako mu je potrebno manje vremena za oporavak i da shvati nešto, on to ipak mora učiniti. Već je prebrodio teške poraze, bit će spreman za Wimbledon", zaključio je Ivanišević.