Kvalifikacije za SP

Još dvije reprezentacije osigurale su nastup na Svjetskom prvenstvu

Foto: EPA

NOGOMETNE reprezentacije Meksika i SAD-a osigurale su nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje će se održati u Kataru krajem ove godine. SAD je u posljednjoj utakmici kvalifikacija izgubio od Kostarike 2:0, no dovoljno im je to bilo da se pozicioniraju na treće mjesto CONCACAF-ove ljestvice i s 25 bodova izravno prođu na Svjetsko prvenstvo.

Inače, Kostarika je protiv SAD-a slavila 2:0, a golove su postigli Juan Pablo Vargas u 51. minuti i Anthony Contreras u 59. Kostarika je, s istim brojem bodova kao i Sjedinjene Američke Države, osigurala četvrto mjesto na ljestvici i ide u dodatno razigravanje za plasman na SP protiv Novog Zelanda. Pobjednik tog susreta ići će u četvrti šešir na ždrijebu i potencijalni je protivnik Hrvatske.

Meksiko je pobijedio El Salvador 2:0 i s drugog se mjesta izravno plasirao u Katar. Golove su u završnoj utakmici kvalifikacija postigli Uriel Atuna i Raul Jimenez. Meksiko i SAD idu u drugi pot u ždrijebu i Hrvatska ih ne može izvući. Ždrijeb je u petak, 1. travnja.

Jakosne skupine

Pot 1: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska, Portugal
Pot 2: Meksiko, SAD, Nizozemska, Danska, Njemačka, Urugvaj, Švicarska, HRVATSKA
Pot 3: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja, Tunis
Pot 4: Kanada, Kamerun, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana, Wales ili Škotska/Ukrajina, Kostarika ili Novi Zeland, Peru ili Australija/UAE

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.