Kluivert: Mbappe, Haaland i Vinicius vođe nove generacije, a uskoro stiže još jedan

Foto: EPA-EFE

LEGENDARNI napadač Ajaxa i Barcelone Patrick Kluivert (47) postao je trener turskog prvoligaša Adane Demirspor. Nizozemcu će to biti prvi samostalni trenerski posao u klupskom nogometu, nakon što je radio kao izbornik Curacaoa i kao pomoćnik u više klubova.

Prilikom preuzimanja Adane u razgovoru za johnnybet govorio je o raznim aktualnim nogometnim temama pa je tako istaknuo igrače koji će po njegovom mišljenju biti predvodnici nove generacije zvijezda, a tom prilikom istaknuo je četvoricu svojih favorita:

"U ovom trenutku Erling Haaland, Kylian Mbappe i Vinicius Junior vladaju europskim nogometom i siguran sam da će bar jedan od njih osvojiti Zlatnu loptu. Ta trojica igrača su predvodnici nove generacije, ali uskoro će im se pridružiti Jamal Musiala.

Bayernu je donio titulu

Kluivert nije jedini koji je oduševljen 20-godišnjim draguljem Bayern Münchena i njemačke reprezentacije Jamalom Musialom. Iza tog mladića je fenomenalna sezona u kojoj je zabio 16 golova, a isto toliko namjestio. Onaj najbitniji postigao je u posljednjem kolu Bundeslige protiv Kolna i tako slomio srca navijačima Borussije Dortmund, a Bayernu donio novi naslov.

Nakon samo tri seniorske sezone već je najbolji igrač vrhunske ekipe, a Transfermarkt ga procjenjuje na 110 milijuna eura. Musiala je rođen u Stuttgartu. Otac mu je Nigerijac, a majka Njemica poljskih korijena. Sa sedam godina je odselio u Englesku gdje je bio dio Chelseajeve akademije, ali kasnije se vratio u Njemačku i odlučio nastupati za zemlju u kojoj se rodio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.