Koeman nakon otkaza: Nitko od igrača nema osobnost, osim Didulice

POČETKOM prosinca Ronald Koeman dobio je otkaz u AZ Alkmaaru, nizozemskom nogometnom prvaku. Razočaran je načinom na koji su to dočekali njegovi dotadašnji igrači.

"Nogometaši AZ-e generalno nemaju osobnosti. Nakon što sam dobio otkaz, svega četvorica ili petorica njih nazvalo me i izrazilo žaljenje", rekao je 46-godišnji nizozemski trener istaknuvši:

"Joey Didulica nazvao me prvi. Također, jedini je on javno odlučio izraziti vlastito mišljenje. On je, za razliku od drugih, barem pokazao da ga ima. Taj njegov istup dokazuje da ima respekta, da zna cijeniti i da posjeduje osobnost."

"Većina momčadi nije reagirala ni na koji način. Sad mi je jasnije zašto nam je nedostajalo rezultata. Nedostajao nam je tip lidera kakvog sam, za vrijeme rada u PSV-u, imao u Philipu Cocuu."

"Igračima AZ Alkmaara manjka samokritike, oni jedni drugima nisu u stanju reći u lice istinu i imaju vrlo niski prag usvajanja zahtjeva i ideja", rekao je otpušteni trener, nekoć slavni nizozemski reprezentativac, za nizozemski De Telegraaf.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.