Kos: Nikad nisam trgovao sa sucima, ali priznajem da sam ih častio hranom i pićem

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

IVAN KOS više nije predsjednik Hajduka! NO Hajduka u nedjelju je nakon poraza od Dinama na Poljudu od 2:1 smijenio Ivana Kosa.

>Torcida smijenila Kosa, Hajduk traži novog predsjednika

Nakon utakmice u poljudskim prostorijama sazvana je izvanredna konferencija za medije. Navijači splitskog ponosa danima su čekali ovu odluku, a ona je stigla nešto iza 21 sat.
 



Kos je nakon otkaza rekao:
 
"Čestitam dečkima na borbi u derbiju, pravom pristupu. Prekrasan ambijent, to je ono što nogomet jest, navijači, publika, ovo je ljepota nogometa. Siguran sam da bi mnogi drugi timovi željeli češće igrati u ovakvom ambijentu, ali to je na svima nama da u buduće ovakav ambijent imamo na svim stadionima", pohvalio je Kos atmosferu na Poljudu pa nastavio:
 
"Ja sam prihvatio biti ovdje u ovom tranzicijskom razdoblju kako klub ne bi došao u poziciju destabilizacije, nekakvih nemira i potresa kao što se pisalo. Ono što je važno naglasit da Uprava i ja osobno i nijedan djelatnik nije napravio kriminalno djelo ili bilo kakav potez koji bi napravio štetu klubu. Nismo trgovali sa sucima, nismo utjecali na njih, nismo imali dogovore s njima, ni u jednom trenutku nijedna nezakonita radnja, to vam jamčim svojim imenom", iskren je Kos.
 
"Znate koliko smo puta artikulirali prema sudačkoj organizaciji i skrenuli pozornost na loše stvari u sustavu i mi smo bili preteča borba protiv postojećeg sustava. U zadnjih tjedana sam rekao u nekoliko navrata da zagovaram strane povjerenike, rekao sam da baš zbog kontaminacije sudačke organizacije da treba doći netko izvana, a danas smo svjedoci bili niza pogrešaka. Znakovito je gdje smo bili u sudačkim okvirima dovoljno govori da je naš trener, koji nikad nije bio isključen u karijeri, u Hajduku dvaput bio isključen."
 
Kos je preuzeo odgovornost za sve stvari koje su se događale u klubu.
 
"Odobrio sam ugošćavanje sudaca na razini hrane i pića jer smatram da svi Hajdukovi gosti moraju biti ugošćeni, za sve stvari u klubu koje su se događale preuzimam odgovornost i moram priznati da sam trebao reagirati bolje. Baš time što ničime ne želim ugroziti moralne standarde Hajduka i destabilizirati klub dogovorio sam sporazumni raskid i spreman sam napraviti tranziciju dok ne dođe novi predsjednik."
 
"Svaki bod u mom mandatu je čisto osvojen, nikakvim utjecajem, razgovorom ili ugošćavanjem nismo privilegirali suce, puno pozitivnih stvari smo pokrenuli, novi predsjednik će sjesti u vruću stolicu, bilo je grešaka, svima zahvaljujem na pomoći, svojim suradnicima, oni su kreirali Hajduk koji je na dobrom putu. Neke od dobrih stvari ću si dati za pravo pobrojati: stabilna momčad, koja ima vrijednost, akademija koja je napravila znatan iskorak, pioniri, kadeti, juniori u borbi za titule
juniori i za Ligu prvaka na što smo ponosni, veći broj reprezentativaca u mlađim kategorijama,
infrastrukturni zahvati, 15 milijuna kuna u mom mandatu", rekao je već sada bivši predsjednik Hajduka.

"U zadnje dvije godine smo ostvarili oko 60 milijuna kuna čiste dobiti, te stvari pokazuju da je Hajduk na dobrom putu i da je odlično radio, ne samo ova Uprava, moja, nego je to nastavak kvalitetnog rada bivših Uprava. to su procesi koji se ne smiju ugroziti i tko će doći nakon mene nek radi još više i još bolje povjerenje smo izgubili i moj ostanak bi bio preveliki uteg. Odlazim mirne savjesti sa željom da Hajduk bude velik kakav zaslužuje biti", završio je Kos.




 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.