dinamo

Krznar otkrio kad će u Dinamo doći novi stoper

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO u srijedu u 21 sat na Maksimiru dočekuje Sheriff u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka u kojoj mora nadoknaditi 0:3 iz Tiraspola.

Uoči tog susreta Damir Krznar održao je press-konferenciju na kojoj je, između ostaloga, govorio i o novim igračima. Stara je vijest da se u Maksimiru očajnički traži još jedan stoper, osobito nakon što su se ozlijedili Dino Perić i Rasmus Lauritsen. Jedini zdravi i pouzdani stoper u Dinamovu kadru je Kevin Theophile-Catherine i u Maksimiru se užurbano traži još jedan igrač koji bi popunio tu poziciju.

Najzainteresiraniji su u Dinamu bili za Erika Sviatčenka iz Midtjyllanda, za kojeg je Dinamo poslao ponudu od 2.2 milijuna eura. Kapetan danske momčadi želio je doći u Maksimir i s njim je načelno sve dogovoreno, no danski klub nije ga želio prodati i taj posao je, barem zasad, propao. U međuvremenu su francuski mediji objavili da je Dinamo zainteresiran i za Maximea Le Marchanda.

Francuski internacionalac član je Fulhama za koji je prošle sezone odigrao dvije utakmice prije nego što je otišao na posudbu u Antwerpen. Marchand je u Fulham stigao 2018. godine iz Nice za četiri milijuna eura i odigrao je dosad 48 utakmica za engleski klub. Ove sezone je otpisan kod novog trenera Marca Silve i očekuje se njegov odlazak do kraja prijelaznog roka. 

Francuski mediji pišu da bi se Le Marchand najradije vratio u Ligue 1 i čekao ponudu iz te lige. Ako bi ona izostala, onda bi prihvatio Dinamovu, ali o tome još nema nikakvih informacija.

"Intenzivno radimo na pronalasku stopera. Kroz dan-dva ćemo imati rješenje", rekao je Krznar na današnjoj presici.