LA Galaxy poslao milijunsku ponudu za Rukavinu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SERGEJ JAKIROVIĆ je na pripreme u Rovinj, u kojem će danas u 15:45 igrati protiv Triglava, poveo čak 35 igrača. Takuro Kaneko i Takuya Ogiwara priključili su se nešto kasnije zbog napornog povratka iz Japana, novi igrač Arber Hoxha stigao je sinoć, a među gotovo 40 igrača je i Gabriel Rukavina.

No jedan od najtalentiranijih Dinamovih igrača uskoro bi mogao promijeniti klub. Kako doznajemo, u Dinamo je stigla službena ponuda Los Angeles Galaxyja od tri milijuna eura. Amerikanci su jako zainteresirani za krilnog napadača koji će za šest dana napuniti 20 godina i jako ga žele u momčadi za novu sezonu MLS-a.

Rukavina nije u Jakirovićevim planovima

Dinamo je ponudu primio, ali se o njoj još nije očitovao, iako bi zaista bilo čudno da je ne prihvati. Rukavina nije bio ni u planovima Ante Čačića ni Igora Bišćana, a nije ni sad kod Sergeja Jakirovića. Dinamo je čitavu sezonu muku mučio s lijevim krilom, ali unatoč tome Rukavina je upisao samo pet nastupa s ukupno 92 minute na terenu.

Dinamo je za njega prije godinu i pol dana imao ponudu RB Leipziga, a ljetos je PSV za njega nudio dva milijuna eura, ali je to bilo odbijeno. Kao junior je bio na radaru gotovo svih velikih europskih klubova, a juniorskoj ligi prvaka prije godinu dana redovito su ga pratili skauti. 

Za sve bi bilo najbolje da se ponuda Galaxyja prihvati

Unatoč tome Rukavina nije imao mjesta u Dinamu. Svi treneri koji su ga vodili u seniorskoj karijeri nisu ga, očito, imali vremena čekati. Ante Čačić, koji je inzistirao na njegovu ostanku, praktički mu nije dao ni minute. Igor Bišćan ga neshvatljivo nije stavljao u momčad kad je prvenstvo već bilo riješeno, a Sergej Jakirović odlučio se za Baturinu i Vidovića na njegovoj poziciji.

Jesu li Dinamovi treneri bili u pravu ili su pred nosom ostali bez potencijalno sjajnog igrača, pokazat će tek vrijeme. Ako na njega u klubu nitko ne računa, onda bi najbolje za sve bilo da se prihvati ponuda Galaxyja. Rukavini treba klub u kojem će igrati, Dinamu treba novac, a ponuda Galaxyja jedina je koja je stigla u Maksimir ove zime za nekog igrača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.