LIGE PETICE

LEEDS - BURNLEY 1:0 Bielsino golgetersko čudo ušlo u društvo Shearera i Viduke

Foto: Gulliver / Getty Images

PATRICK BAMFORD nastavio je spektakularni golgeterski niz tako što je postigao jedini gol na utakmici Leedsa i Burnleya za važnu pobjedu momčadi Marcela Bielse u 15. kolu Premiershipa.

Leeds, koji se ljetos nakon 16 godina vratio u prvu ligu, ovom pobjedom došao je do 20 bodova u prvih 15 utakmica. U povijesti Premier League nikada se nije dogodilo da momčad koja je ušla u prvu ligu iz nje ispadne ako nakon prvih 15 kola sakupi ovoliko bodova. 

Međutim, Leeds se daleko više nego u tradiciju može pouzdati u svog čudesnog golgetera. Bamford je novim golom poboljšao ionako sjajan skor napadača koji je kasno, ali i spektakularno procvjetao.

Napadač Leedsa ima 27 godina i do ove sezone je u Premiershipu postigao samo jedan gol. Međutim, u Leedsovoj povijesnoj povratničkoj sezoni Bamford je u prvih 15 kola već postigao također povijesnih 10 golova.

Deseti je zabio tako što je izborio penal i onda ga realizirao. U 5. minuti srušio ga je golman engleske reprezentacije Nick Pope, a Bamford je iz jedanaesterca neobranjivo pogodio u njegove rašlje.

Samo su dva igrača Leedsa trebala manje utakmica u Premiershipu za deset golova. Mark Viduka do njih je došao u devet, a Tony Yeboah u 14 nastupa.

Bamford je ušao i u golgetersku povijest Premiershipa. Samo tri igrača su u prvih 15 utakmica u prvoj ligi zabili više golova od njega za klubove kojima je to bila prva sezona u eliti. Alan Shearer 1992-93 (12), Andy Cole 1993-94 (15) i Kevin Phillips 1999-00 (13 golova).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.