RUKOMET

Legendarni hrvatski rukometaš ni s 40 godina ne ide u mirovinu. Ima novi klub

Foto: EPA

LEGENDARNI hrvatski pivot Renato Sulić nedavno je najavio kako će završiti rukometnu karijeru, ali sada se ispostavilo kako od toga neće biti ništa.

Član zlatne generacije iz Portugala danas je službeno predstavljen kao novi igrač RK Zameta. U listopadu će napuniti 41 godinu, ali i dalje želi aktivno igrati rukomet. 

Vratio se kući

Vraća u klub u kojemu je započeo seniorsku karijeru, a u karijeri je igrao još za Metković, Zagreb i Agram Medveščak u Hrvatskoj te u inozemstvu za Veszprem u dva navrata. Igrao je i za slovensko Celje te Wislu Plock.

"Vratio sam se kući, iako sam planirao završiti karijeru. Korona je poremetila planove i trebalo je malo vremena da se dojmovi slegnu. Ovdje su dečki s kojima sam ja igrao, ali i svi ostali koji su tu i koji su moji prijatelji. Trebalo je vremena da posložim privatni život, ali znao sam da ću sigurno ostati u sportu jer ja bez toga ne mogu. Odlučio sam se vratiti, ne kako bih nekome oduzimao minutažu niti da se dokazujem jer smatram da sam sebe dokazao davno i da se mogu samo potvrđivati. Želja mi je da dečki nešto nauče iz mog iskustva i karijere koja traje već 22 godine i to je ono što me najviše veseli. Tu je i Valter Matošević, moj bivši suigrač i u klubu i u reprezentaciji, pa vjerujem da ćemo se dobro nadopunjavati."

"Ovim velikim dolaskom konačno smo formirali ekipu, nakon što su nas napustila tri igrača, jučer smo održali konferenciju na kojoj smo predstavili dolazak četiri pojačanja s kojima nadomještamo dečke koji su otišli. Rekao bih da samo s tim pojačanjima naša ekipa ne bi bila ništa slabija no protekle sezone, čak možda i jača, a danas zatvaramo tu fazu s Renatom Sulićem. Veliko mi je zadovoljstvo da smo još jednu legendu riječkog, hrvatskog i svjetskog rukometa vratili u klub i s njim ćemo dobiti jednu novu kvalitetu", izjavio je predsjednik Zameta, Vedran Devčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.