TRANSFERI

Legendarni golgeter potpisao za kultni madridski klub

Foto: REUTERS/Felix Ordonez

RADAMEL FALCAO se u 35. godini života vratio u Madrid, grad u kojem je ostvario dio najvećih uspjeha, ali zadnji ugovor karijere odradit će za novi klub.

Rayo Vallecano, kultni i omiljeni povratnik u Primeru, objavio je da je legendarni golgeter, jedan od najboljih svjetskih strijelaca 2010., potpisao za njega.

Prijelazni rok u Španjolskoj završio je u ponoć 31. kolovoza, ali ovaj transfer bio je moguć jer je Falcao prelazak ostvario kao slobodan igrač.

Takav status imao je nakon što je prije nekoliko dana napustio Galatasaray. U tom klubu proveo je dvije posljednje sezone i premda često ozlijeđen uspio je u 43 utakmice postići 20 golova.

Falcao je u 509 utakmica u vrhunskom nogometu, igrajući za River Plate, Porto, Atletico, Monaco, Manchester United, Chelsea i Galatasaray postigao 295 golova. 

U karijeri je ostvario niz pothvata.

Porto je zadužio kao ključni čovjek prilikom osvajanja dva prvenstva i jedne Europa lige. Najbolji je strijelac u europskim kupovima u povijesti slavnog kluba, a 2010/11. je postavio ukupni rekord u kontinentalnim natjecanjima sa 17 golova prilikom osvajanja Europa lige. 

Iduće sezone prešao je u Atletico te opet bio najbolji strijelac (11 golova) i osvajač EL-a te postao prvi nogometaš kojem je to uspjelo dvije godine zaredom s različitim klubovima. Iduće sezone osvojio je Kup kralja. Iako je u Atletiju proveo samo dvije sezone, zbog zasluga je dobio počasnu tablu ispred novog Metropolitano stadiona.

Zatim je Monaco vodio do dvije senzacije: francuskog naslova ispred PSG-a i polufinala Lige prvaka.

Najbolji je strijelac u povijesti Kolumbije s 35 golova u 91 nastupu za reprezentaciju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.