transferi

Liverpoolova legenda odbila Barcelonu: "Nije htio biti rezerva"

Foto: Getty Images

BARCELONA je u zimskom prijelaznom roku namjeravala osnažiti stoperske pozicije iskusnim, provjerenim braničima.

Prije negoli je kupila Jeana-Claira Todiba (Toulouse) za milijun eura i pozajmila Jeisona Murilla (Valencia) za 1,2 milijuna eura, s Fenerbahčeom je smjerala ispregovarati otkup Martina Škrtela. Međutim, Slovak je odbio ponudu karijere.

"Barcelona je proteklog mjeseca inzistirala na Martinu Škrtelu jer joj je trebala pričuva, odnosno zamjena za Gerarda Piquea i Samuela Umtitija. Međutim, naš je klijent odbio ponudu", otkrio je španjolskim i turskim medijima Mithat Halis, jedan od zastupnika menadžerske kuće "Stars & Friends" koja zastupa i Antu Palaversu i Andriju Balića.

Razlog odbijenice je razuman.

"Sretan je u Istanbulu. U Fenerbahčeu igra važnu ulogu. Odlučio je da će radije ostati među ključnijim igračima nego da u  Barceloni bude rezerva", pojasnio je jedan od Škrtelovih menadžera.

Martin Škrtel na zalasku je aktivne karijere. Budući da s Fenerbahčeom još nije produljio aktualni ugovor, važeći do 30. lipnja, moguće je da se umirovi. U svakom slučaju, 1. srpnja će bez odštete moći potražiti novi klub. Krajem godine, odnosno sredinom prosinca, proslavit će 35. rođendan. 

Dugogodišnji je kapetan slovačke reprezentacije. Osim za Fenerbahče (106 službenih nastupa), tijekom karijere godinama je nastupao za Liverpool (320) i Zenit (93).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.