Lob glavom sa 16 metara. Barcelona spektakularnim golom pobjegla Realu

Screenshot: Twitter

BARCELONA je pobjedom 2:1 s igračem manje kod Osasune u 14. kolu La Lige osigurala prvo mjesto pred pauzu za SP. Naime, trijumfom Barcelone i porazom aktualnog prvaka i donedavnog lidera Reala kod Rayo Vallecana (3:2), Barca se na prvom mjestu učvrstila s pet bodova prednosti ispred najvećeg rivala, koji do SP-a igra danas na svom terenu protiv Cadiza. Ako očekivano pobijedi pretposljednju momčad La Lige, Real i dalje prekid prvenstva dočekuje s dva boda manje od Barcelone.

Ipak, nije slutilo na pobjedu Barcelone na teškom gostovanju. Osasuna je povela u 6. minuti tako što je na ubačaj Rubena Garcije iz kornera glavom zabio David Garcia. U 31. minuti Barceloni se dogodio novi veliki problem. Njen najbolji strijelac Robert Lewandowski dobio je drugi žuti karton. Međutim Barcelona je s igračem manje igrala sjajno.

U 48. minuti izjednačila je nakon što je Pedri natrčao na odbijanac u šesnaestercu i zabio ga u mrežu. Pobjednički gol Barcelona je postigla u 85. minuti i to spektakularno. Frenkie De Jong sjajnom dubinskom loptom s centra tražio je Raphinhu, a Brazilac je s ruba kaznenog prostora glavom lobovao Osasuninog golmana Aitora Fernandeza te tako Barceloni donio veliku pobjedu. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE RAPHINHA MAJSTORSKI ZABIO ZA BARCELONU.