Maldini izabrao idealnu obranu. Nije se mogao odlučiti o stoperu

Foto: EPA

JEDAN od najboljih braniča u povijesti nogometa, Paolo Maldini (55) odnedavno više nije u ulozi tehničkog direktora u svom Milanu, s kojim se ljetos rastao. Legendarni Talijan i svjetski prvak iz 2006. po mnogima je ujedno najbolji bek i stoper ikad, a trenutno je bez stalnog angažmana.

U intervjuu za EA Sports Maldini se prisjećao vlastite karijere, a dobio je i zanimljivo pitanje kako bi izgledala njegova idealna obrana s četvoricom u zadnjoj liniji. Bez previše razmišljanja naveo je niz legendi Milana iz razdoblja kada je talijanski velikan bio najjači klub na svijetu.

U Milanu je proveo cijelu karijeru

"Ja lijevo, u sredini Franco Baresi i Alessandro Costacurta ili Alessandro Nesta, a desno Mauro Tassotti. Ne mogu birati između Costacurte i Neste, to bi bilo nepošteno", rekao je Maldini koji je igrajući sa svima navedenima osvojio sve moguće klupske trofeje.

Maldini je sin čuvenog Cesarea Maldinija i u Milanu je bio od 1978., kada je kao dječak prve nogometne korake napravio u Milanellu. Za prvu momčad debitirao je 1985. te je cijelu karijeru nosio crveno-crni dres, a kasnije je bio kapetan sve do 2009. i kraja karijere. Odigrao je nestvarnih 25 sezona, 902 utakmice, uz 33 gola i 25 osvojenih trofeja, među kojima sedam Scudetta i pet Liga prvaka.