VAHID HALILHODŽIĆ

Marokanski savez vraća zvijezde koje je Vaha potjerao?

Foto: EPA-EFE

VRATA marokanske reprezentacije ostaju otvorena za krilnog napadača Chelseaja Hakima Ziyecha, rekao je predsjednik Marokanskog nogometnog saveza (FRMF) Fouzi Lekjaa tijekom sastanka Izvršnog odbora. Ziyech je početkom veljače poručio da više nema namjeru igrati za marokansku reprezentaciju čak i ako se plasira na Svjetsko prvenstvo u Katar zbog sukoba s izbornikom Vahidom Halilhodžićem.

Premda je Maroko izborio SP, na kojem će igrati u skupini s Hrvatskom, Halilhodžiću marokanska javnost zamjera što je iz reprezentacije otjerao najveće zvijezde - Ziyecha, Abderrazaka Hamdallaha i Noussaira Mazraouija. "Vrata reprezentacije otvorena su za sve marokanske igrače, bez obzira na razlike", rekao je Lekjaa.

"Nitko nema pravo zatvoriti vrata reprezentacije bilo kome"

"Nitko ne može oduzeti marokanskom igraču pravo da igra za reprezentaciju, bilo da se radi o Ziyechu, Mazraouiju ili nekom drugom", dodao je šef saveza. Posljednjih se dana nagađa da bi  stručnjak iz BiH mogao dobiti otkaz i da bi marokansku reprezentaciju netko drugi vodio na SP.

Halilhodžić je "trenutačno izbornik reprezentacije", uvjeravao je predsjednik FRMF-a, rekavši da imaju normalan odnos. "Ali samo Bog zna što će donijeti budućnost", dodao je. Maroko je svoju kartu za Svjetsko prvenstvo izborio koncem ožujka, nakon što je u dodatnim kvalifikacijama bio bolji od DR Konga. U Kataru će Maroko u skupini F odmjeriti snage s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Nastavak pritiska

Nedavno je predsjednik marokanskog saveza Fouzi Lekjaa dao znakovitu izjavu. Rekao je da Halilhodžić ima podršku saveza, ali je naglasio da nitko nije nezamjenjiv i dodao da će napraviti sve kako bi najbolji igrači Maroka nastupili na turniru. Ovog tjedna Lekjaa će razgovarati s otpisanim nogometašima kako bi se vratili u momčad.

Lekjaa će imati lakši posao od očekivanog jer se oglasio Harit, 24-godišnji veznjak Marseillea, i rekao da je spreman vratiti se u momčad. "Nemam problema s izbornikom. Istina je da smo imali određenih nesporazuma u prošlosti.

Ali ako bi me pozvao, sigurno bih se odazvao. Ne igra se za reprezentaciju zbog jednog čovjeka, već zbog naroda. Maroko je moja zemlja. Bilo bi ludo igrati na Svjetskom prvenstvu", izjavio je Harit koji je iz reprezentacije potjeran prije dvije godine.