Mbappe zarađuje najviše u Realu, ali ne i u La Ligi. Dva igrača imaju veću plaću

Foto: EPA

FRANCUSKI napadač Kylian Mbappe (25) predstavljen je početkom tjedna u Real Madridu. Imao je opciju produljenja ugovora s PSG-om, no odlučio je da ju neće iskoristiti te je potpisao petogodišnji ugovor s Kraljevskim klubom. Francuski reprezentativac pristao je u Realu na puno manju plaću nego dosad.

Real nije morao ništa platiti PSG-u za Mbappeov dolazak, no izravno je na račun igrača uplatio 100 milijuna eura. Godišnja plaća Kyliana Mbappea bit će bruto 31.2 milijuna eura, piše portal 90min. Puno je to manje od njegove plaće u PSG-u, gdje je u zadnje dvije godine zaradio čak 200 milijuna eura, ne računajući sponzorske ugovore.

Rastrošna Barcelona ima najplaćenije igrače

Francuski napadač zarađuje najviše u Realu, no na trećem je mjestu po zaradi na razini španjolske lige. Drugi je 35-godišnji centarfor Barcelone Robert Lewandowski, koji ima godišnje 33.5 milijuna eura bruto. Prvi je također igrač Barcelone, nizozemski veznjak Frankie de Jong, koji ima ugovor na 37.5 milijuna eura godišnje.

De Jong je ozlijeđen i nitko ne zna kad će opet moći igrati nogomet, a Lewandowski je već ušao u veteranske godine. Barcelona je već dvije godine pod sankcijama španjolske lige te ne smije trošiti više nego ima trenutno i dalje se zaduživati. Zbog rastrošnosti klub je bio na rubu egzistencije. 

Na četvrtom mjestu ove ljestvice je nogometaš Reala Vinicius Junior, koji zarađuje godišnje 28.8 milijuna eura bruto. Jednaku plaću kao Vinicius ima i jedini igrač koji ne igra u Barceloni ili Realu na ovoj ljestvici, a to je Jan Oblak iz Atletico Madrida. Ovako izgleda popis.

Igrači s najvećim godišnjim plaćama u La Ligi

1. Frankie de Jong (Barcelona) - 37.5 milijuna eura
2. Robert Lewandowski (Barcelona) - 33.5 milijuna eura

3. Kylian Mbappe (Real Madrid) - 31.2 milijuna eura
4. Vinicius Junior (Real Madrid) - 28.8 milijuna eura
5. Jan Oblak (Atletico Madrid) - 28.8 milijuna eura
6. David Alaba (Real Madrid) - 22.5 milijuna eura
7. Jude Bellingham (Real Madrid) - 18.7 milijuna eura
8. Ilkay Gundogan (Barcelona) - 16.6 milijuna eura
9. Federico Valverde (Real Madrid) - 15 milijuna eura
10. Thibaut Courtois (Real Madrid) - 14.5 milijuna eura

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.