MEKSIKO IZBACIO RUSIJU Greška karijere Akinfejeva - kung-fu udarcem pogodio protivnika, a on mu zabio

Foto: Getty Images / Guliver Image

MEKSIKO je u Kazanju izbacio Rusiju s Kupa konfederacija rezultatom 2:1. Tek drugi put u povijesti svladali su Rusiju i izborili polufinale. Samadov je doveo Ruse u vodstvo u 25. minuti, ali Meksiko se vraća već nakon pet minuta golom Arauje. U 52. minuti ruski kapetan Igor Akinfejev napravio je jednu od najtežih pogrešaka u reprezentativnoj karijeri. Izletio je na dugu loptu Herrere, ali je kung-fu udarcem pogodio Lozana, koji se ipak izborio za poziciju i zabio. Meksiko je zabio još jedan pogodak, ali suci su ga poništili zbog ofsajda nakon pregledavanja snimke.  

U prvih dvadeset minuta sudac je dvaput mogao dosuditi jedanaesterac za Rusiju. U šestoj minuti Žirkova je srušio Moreno, u 18. minuti srušen je i Smolov, ali nakon konzultacija s VAR-om nije bilo kazne za Meksiko.

U nastavku susreta Rusija je pokušala okrenuti rezultat, međutim, nakon što je u 68. minuti isključen Juri Žirkov zbog udaranja Layuna laktom, priči je bio kraj. Meksiko je do kraja susreta rutinski obranio prednost.

Portugal će u polufinalu igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine B, dok će Meksiko igrati protiv pobjednika skupine A.

Uoči zadnjeg kola Njemačka i Čile imaju po četiri boda, a Kamerun i Australija po jedan bod. U zadnjem kolu u nedjelju se sastaju Njemačka - Kamerun i Čile - Australija.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.