Mladi hrvatski reprezentativac Luka Hodak potpisao za Hajduk

Foto: HNK Hajduk Split

LUKA HODAK, 17-godišnji desni bek, potpisao je ugovor s Hajdukom do ljeta 2027. godine s opcijom produljenja za još jednu godinu. Rođen je u Splitu 10. lipnja 2006. godine, a prve nogometne korake napravio je u Mosoru iz Žrnovnice. Na Poljud je prešao 2015. godine te je od tada prošao sve uzrasne kategorije Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna". Trenutno je član juniorske momčadi te U-19 reprezentativac Hrvatske. 

"Luka je prošao sve kategorije naše Akademije, a u prošloj sezoni standardno je igrao za juniorsku ekipu kao ulazni junior. Imao je zapaženu ulogu na poziciji desnog bočnog, a pozvan je i u U-19 reprezentaciju kao godinu dana mlađi igrač te je standardno igrao u toj konkurenciji.

Posjeduje vrlo dobre do odlične tehničke elemente, taktički je jako zreo i odgovoran s vrlo dobrom anticipacijom igre. Polivalentan je igrač koji jednako dobro može odigrati na pozicijama defenzivnog veznog i desnog bočnog. Pokazuje iznimno zalaganje kako u utakmicama, tako i kroz treninge", istaknuo je ovom prilikom sportski direktor Nikola Kalinić. 

Voditelj Hajdukove Akademije, Goran Sablić, ovako je opisao mladog desnog bočnog

"Radi se o tehnički vrlo potkovanom igraču kojeg krasi izuzetno kvalitetan prvi dodir i kratko dodavanje. Taktički odlično razumije igru te posjeduje zavidan nivo osjećaja i smisla za suradnju", rekao je Sablić pa dodao:

"Jako dobro bira rješenja pod pritiskom te je vrlo racionalan i efikasan u igri. Kondicijski pokazuje visoke aerobne i anaerobne kapacitete uz visoku agilnost. Psihološki je jako motiviran, fokusiran i željan dokazivanja."

Hodak: Na meni je da opravdam povjerenje

"Osjećaj je predivan, kad provedeš toliko godina u ovom Klubu, ovo je jedna dodatna motivacija za mene. Zahvalio bi se svim trenerima koji su me trenirali u Hajduku i Mosoru te obitelji koja mi je uvijek davala dodatnu snagu kad je bilo najteže.

Protekli period u ovoj sezoni je bio odličan za mene, u Klubu i reprezentaciji igrao sam u starijem uzrastu, a tu su mi puno pomogli suigrači koji su me ohrabrivali i pomagali mi da budem najbolji što mogu.

Cijela sezona je bila odlična za mene, posebno je dobar osjećaj bio naći se na klupi prve momčadi na gostovanju u Puli. Na meni je sada da opravdam povjerenje koje mi je Klub dao" istaknuo je Hodak nakon potpisa ugovora. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.