HRVATSKI NOGOMET

Modrić najbolji hrvatski nogometaš, Petković prvi u HNL-u. Evo udarne postave sezone

Milan Sabic/PIXSELL

LUKA MODRIĆ je najbolji hrvatski igrač u sezoni 2019/20., Bruno Petković najbolji je igrač u HNL-u, a Dominik Livaković najbolji vratar, dok je Luka Ivanušec koji je iz Lokomotive prešao u Dinamo, najbolji mladi igrač prošle sezone.

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je protegnula sezonu na duže od 12 mjeseci, 233 igrača i 28 trenera HNL-a glasali su u osmom izdanju "Trofeja nogometaš", popularnog Nogometnog Oskara, koji od 2013. godine dodjeljuje Hrvatska udruga Nogometni sindikat.

Ove godine nema dodjele, laureati će biti naknadno obaviješteni o primanju trofeja, a Daro Šimić i Mario Jurić, čelni ljudi Nogometnog sindikata sretni su jer su uspjeli organizirati glasanje u trenutku dok većine liga i organizacija zbog kriznih mjera odgađaju svoje dodjele.

Ukkupno 233 igrača i 28 trenera HNL-a glasali su u izboru, a Modrić je dobio 200 glasova i uvjerljivo uzeo nagradu najboljeg hrvatskog nogometaša. Iza njega je Andrej Kramarić s devet glasova, Ivan Rakitić dobio je osam, a Bruno Petković sedam glasova u izboru za najboljeg hrvatskog nogometaša. Napadač Dinama nagrađen je kao prvi u HNL-u, a ovako izgleda udarnih 11 domaće lige: 

Nagrade:

Vratar: Dominik Livaković (Dinamo)
Stoperi: Denis Kolinger (Lokomotiva), Mile Škorić (Osijek)
Lijevi bočni: Petar Bočkaj (Osijek)
Desni bočni: Igor Silva (Osijek)
Veza: Arijan Ademi (Dinamo), Mijo Caktaš (Hajduk), Nikola Moro (Dinamo)Napad: Bruno Petković (Dinamo), Mirko Marić (Osijek), Lirim Kastrati (Lokomotiva)

Najbolji igrač HNL-a: Bruno Petković (Dinamo)

Najbolji mladi igrač HNL-a: Luka Ivanušec (Dinamo)

Najbolji igrač Hrvatske: Luka Modrić (Real Madrid)

Najbolji golman Hrvatske: Dominik Livaković (Dinamo)

Najbolji travnjak HNL-a: Rujevica (Rijeka)

Najbolji trener HNL-a: Nenad Bjelica (Dinamo)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.