Mourinho će biti izbornik Brazila? Talijani: Počeli su pregovori

Foto: EPA

NAKON što je izbornik Tite podnio ostavku poslije ispadanja od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, vodstvo Brazilskog nogometnog saveza (CBF) krenulo je u potragu za njegovim nasljednikom, a jedna opcija je Jose Mourinho. Prvo ime na listi brazilskih želja bio je Carlo Ancelotti, međutim talijanski stručnjak ne želi napustiti Real Madrid.

"Nemam namjeru napuštati Real prije nego što mi istekne ugovor, a on traje do kraja lipnja 2024. godine", rekao je Ancelotti u razgovoru za Radio RAI. Talijanska La Repubblica navodi kako Brazilci sada žele trenera Rome Mourinha i već su počeli pregovore s njegovim agentom Jorgeom Mendesom. Mourinho je prije pet godina priznao kako bi vođenje Brazila u budućnosti bilo "uzbudljivo".

Međutim, talijanski mediji navode kako se Roma ne želi razići s trenerom s kojim ima ugovor do 2024. godine niti je spremna dopustiti mu da preuzme dvostruku ulogu. Brazil je bio glavni favorit Svjetskog prvenstva, no Titeovu momčad izbacila je Hrvatska. Tite je samo dva sata kasnije podnio ostavku okončavši šestogodišnji mandat na čelu reprezentacije.