Na Opus Areni odrađen izvanredni pregled

Screenshot: Osijek, Moj Grad

NA OSJEČKOJ Opus Areni danas je odrađen izvanredni pregled kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju stadion. Vidljivo je mjesto odvajanja zaštitnog sloja betona i mjesto urušavanja. Podsjetimo, incident se dogodio u nedjelju nakon utakmice Osijeka i Dinama (1:1) u 25. kolu SuperSport HNL-a.

Nakon utakmice na društvenim mrežama su se pojavile snimke komada betona koji se odlomio s tribina Opus Arene. Nakon toga se oglasio NK Osijek, koji je prozvao tvrtku Eurokamen d.o.o., a zatim se i sama tvrtka oglasila priopćenjem u kojem tvrdi kako je NK Osijek naručio neispravno debetoniranje Opus Arene.

Osijek je jučer u svom priopćenju napisao: "Odmah po saznanju o spomenutom događaju izvršen je inicijalni pregled istočne tribine te je utvrđeno da je došlo do odvajanja zaštitnog sloja betona, a ti su radovi izvođeni u prvoj fazi izgradnje stadiona Opus Arena, tijekom 2020. godine, kada je radove izvodila tvrtka Eurokamen d.o.o.

Uočena su oštećenja na nekonstruktivnom dobetoniranom dijelu, odnosno nisu zamijećena nikakva vidljiva konstruktivna oštećenja same konstrukcije tribine. Istom prilikom je izvršeno ograđivanje toga prostora iz sigurnosnih razloga."