Nastavlja se doping pošast: Pozitivan i hrvatski prvak u tajlandskom boksu

NA PRVENSTVU Hrvatske u tajlandskom boksu, održanom u Splitu 17. travnja 2010., Hrvatska agencija za borbu protiv dopinga u športu obavila je dopinška testiranja.

Nakon analize uzoraka, obavljenih u WADA-inim akreditiranim laboratorijima u Seibersdorfu i Koelnu, otkriveno je da je državni prvak Toni Milanović bio pozitivan na metilheksanamin, boldenon i salbutamol.

WADA je obavijest o pozitivnom dopinškom nalazu proslijedila Hrvatskom savezu tajlandskog boksa.

Milanoviću je izrečena mjera privremene suspenzije. sportaš se odrekao analize B uzorka te je disciplinski postupak u tijeku.

Ovo je već treći slučaj ovog mjeseca u kojem je otkriveno korištenje dopinga kod hrvatskih sportaša. Ante Križan, naš plivački reprezentativac bio je pozitivan na kontroli prilikom međunarodnog natjecanja Zlatni Medvjed. Križan je bio pozitivan na stimulans metilheksanamin.

Na prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke održanom u početkom srpnja pozitivan nalaz utvrđen je kod popularnog BB Mrkvice, Ivana Mitrovića. Našem troskokašu pronađeno je stimulativno sredstvo amphetamin i njegov metabolit p-hydroxyamphetamin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.