NBA zvijezda o Zupcu: Svaki put se nasmiješim kad ga vidim

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC svoju je NBA karijeru započeo 2016. u LA Lakersima, koji su ga izabrali kao drugi pick druge runde drafta. Kao drugi pick prve runde uzeli su Brandona Ingrama, ali iako su stigli s prilično različitim očekivanjima, doživjeli su istu sudbinu - Lakersi su ih se odrekli kako bi redizajnirali momčad po ukusu LeBrona Jamesa.

Zubac je nakon dvije i pol sezone razmijenjen u gradske rivale Clipperse za Mikea Muscalu, starijeg i generalno lošijeg centra, ali s kvalitetnim vanjskim šutom. Zupcu je na kraju sezone istjecao ugovor, a Lakersi nisu željeli ulagati u centra koji LeBronu ne može otvoriti reket. Ingram je na kraju iste sezone bio glavni dio paketa u razmjeni za Anthonyja Davisa.

U direktnoj borbi za play-off

Zubac se u Clippersima razvio u pouzdanog startnog centra, a Ingram u New Orleans Pelicansima u All-Star igrača, koji ove sezone postiže 24.3 poena u prosjeku, najviše u karijeri. Njihove su momčadi, zajedno s Lakersima i još nekolicinom, u nevjerojatno neizvjesnoj utrci za direktna mjesta u play-offu.

Pelicansi su sinoć Clippersima zadali ozbiljan udarac svladavši ih 122:114 uz 36 Ingramovih poena, dok je Zubac na drugoj strani postigao 15. Uoči utakmice Ingram je novinarima rekao koliko mu je drago što je njegov bivši suigrač ostvario vrlo pohvalnu NBA karijeru.

Ingram: Ojačao je i ima više samopouzdanja

"Nismo razgovarali već neko vrijeme, ali svaki put kad ga vidim, nasmiješim se jer znam koliko naporno radi i sve što smo zajedno prošli u Lakersima. Tu je već godinama i gledam kako raste, vidim samopouzdanje u njegovoj igri i što Clippersi rade za njega i baš mi je drago zbog njegova uspjeha i svega što ima", rekao je Ingram.

"Najveća je razlika u samopouzdanju", objasnio je što se kod Zupca promijenilo u odnosu na zajedničke dane. "Može čuvati obruč i skakati, ojačao je, iako je i prije bio snažan. Postavlja dobre blokove i otvara se prema košu, stvarno je dobar igrač visoke inteligencije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.