LIGE PETICE

Nevjerojatna sudačka greška u derbiju lige koja nas je spasila tijekom korone

Screenshot

BJELORUSKA liga je jedina od europskih nogometnih liga koje su se igrale od polovine ožujka do polovine svibnja, dok je u ostatku kontinenta nogomet bio zamro zbog pandemije koronavirusa.

Ljubitelji nogometa zato neće zaboraviti bjelorusku Premier ligu, koja im je tijekom izolacije i straha bila jedina utjeha kada je u pitanju njihov omiljeni sport. Do tada malo poznata i jedva prosječna liga postala je gledana u cijelom svijetu.

Bjeloruska liga je zbog prkošenja koroni postala globalni fenomen. Praktično svi ugledni svjetski mediji pisali su reportaže o prvenstvu koje se igra u inat bolesti, koja je u ostatku svijeta paralizirala ne samo sport nego i život. 

Zahvaljujući tome što je dva mjeseca bila jedina koja se igrala i mogla uživo gledati, bjeloruska liga ostala je u fokusu i nakon što je jenjala opasnost od korone, a nogomet se vratio u velik dio europskih zemalja.

Tako smo u 13. kolu gledali veliki bjeloruski derbi, u kojem je vodeći BATE Borisov dočekao drugoplasirani Šahter Soligorsk, od kojeg je imao dva boda više.

Ta prednost morala je iznositi osjetnih pet bodova da nije bilo nevjerojatne greške suca Vitalija Sevostjanika. Devet minuta prije kraja, pri vodstvu domaćina 2:1, on je Šahteru priznao gol za konačnih 2:2 iako je poentiranju Dmitrija Podstrelova prethodio težak prekršaj na golmanu BATE-a.

Domaći vratar Anton Čičkan krenuo je na loptu sa Šahterovim veznjakom Juliusom Szokeom i bio brži od njega, pri čemu mu se igrač gostiju s obje kopačke zabio u međunožje.

Sudac, međutim, to nije smatrao startom za prekršaj, a loptu odbijenu u gol nakon ovakvog starta priznao je kao gol.

Naravno, igrači, treneri i posebno golman BATE-a bjesnili su zbog ovakve nepravde jer su tako ostali bez pobjede u derbiju za vrh.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku velike sudačke greške u bjeloruskom derbiju možete pogledati OVDJE.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.