Nevjerojatni Đoković poboljšao rekord. Teško će ga itko prestići

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ je u svom 100. meču na US Openu u tri seta pobijedio 20-godišnjeg Amerikanca Bena Sheltona 6:3, 6:2, 7:6(4) i plasirao se u finale u kojem će igrati protiv Daniila Medvedeva. Sto mečeva na US Openu prije njega su odigrali još samo Jimmy Connors (115) i Roger Federer (103), a jubilarni izlazak na teren stadiona Arthur Ashe srpski tenisač iskoristio je za novo postignuće koje će biti teško dohvatljivo.

Plasman u finale US Opena za Đokovića je ujedno bio 36. plasman u finale nekog od Grand Slam turnira. U pitanju je rekord koji srpski tenisač drži ispred Federera (31), Rafael Nadala (30), Ivana Lendla (19) i Petea Samprasa (18). U meču protiv Medvedeva, Đoković će imati šansu poboljšati i rekord u broju osvojenih titula s četiri najveća turnira. Zasad je na 23, jednoj više od Nadala i tri više od umirovljenog Federera.

Pobjednik u 22 od posljednja 23 polufinala na Grand Slamovima

"Gotovo savršeni stroj", a to su riječi kojima španjolska Marca opisuje Đokovića, u posljednja 23 polufinala na Grand Slamovima pobijedio je 22 puta. Iznimka je jedino 2019. kada ga je u Roland Garrosu zaustavio Dominic Thiem.

Pobjeda Đokovića, uz polufinalni poraz Carlosa Alcaraza od Daniila Medvedeva, znači i da će doći do smjene na vrhu ljestvice. Đoković će ponovno biti najbolji na svijetu i to s barem 2460 bodova prednosti. U slučaju da četvrti put osvoji US Open ta će prednost iznositi 3250 poena.

Dodajmo da je Đoković ponovno imao sezonu u kojoj je izborio barem finala na sva četiri Grand Slama. To mu je treća takva, nakon 2015. i 2021. godine. Ponovio je time uspjeh Federera koji je isto napravio 2006., 2007. i 2009. 

Koliko je uspješan najbolje govori i naslov s Marce koja ga naziva najvećim i to u vrijeme kad Španjolska ima barem dvojicu tenisača kojima se može diviti. Rafael Nadal i dalje je aktivan i s velikim planovima, a Alcaraz, barem do nove ATP ljestvice, vodeći tenisač svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.