NAPAD NA IGRAČE ARSENALA

Novi detalji napada u Londonu: "Kolašinac je bio meta, čekali su ga pred kućom"

Screenshot: Twitter

KADROVI videa koji prikazuje Seada Kolašinca u obračunu s razbojnicima koji su napali auto njegovog suigrača Mesuta Özila od jučer su obišli svijet, a Kolašinac je prozvan herojem. Suprotstavio se napadačima koji su bili naoružani noževima i otjerao ih. 

>>> VIDEO Dvojica noževima napali Mesuta Özila u Londonu, Kolašinac ih otjerao

>>> Kolašinac skočio ispred noževa i postao heroj: "A Özil se samo preplašio..."

>>> Reakcije na herojski potez Kolašinca: "Napadači su odabrali pogrešan automobil"

Dosad se pisalo kako su razbojnici navodno željeli ukrasti Özilov skupocjeni automobil, ali Sky Sports danas donosi nove detalje prema kojima se čini kako je primarna meta kriminalaca zapravo bio Sead Kolašinac. 

Sky donosi svjedočenje Yasmine Tahsiner, suvlasnice restorana do kojeg je Özil na kraju uspio stići i zatražiti pomoć. Özil i Kolašinac su u spomenutom restoranu česti gosti, a Tashiner je očito dobro upoznata s događanjima oko njih. 

U razgovoru za Sky Sports otkrila je da su dva razbojnika na motociklu prvo presrela Seada Kolašinca ispred njegove kuće kada se trebao naći s Özilom i njegovom suprugom koji su ga čekali u automobilu.

"Odmah su rekli Kolašincu da im da svoj sat. Kada su ga pokušali napasti, on je pokušao ući u automobil", istaknula je Tahsiner pa nastavila:

"Jedan napadač je također pokušao ući u automobil na druga vrata. Kada je Özil krenuo automobilom, oni su ga počeli loviti i to je trajalo 15 minuta."

Napadači su navodno progonili nogometaše Arsenala i Özilovu suprugu sve dok nisu došli do njenog restorana, gdje se potom odvio sukob u kojem ih je Kolašinac otjerao.