WTA

Od tenisa se oprostila jedna od najboljih igračica svih vremena

Foto: EPA

BELGIJSKA 38-godišnja tenisačica Kim Clijsters objavila je da se više neće natjecati na profesionalnim turnirima, nakon što se u posljednje dvije godine bezuspješno pokušala vratiti u svjetski teniski vrh. "Odlučila sam da više neću igrati na službenim turnirima... Zahvaljujem svima koji su me podržavali u posljednje dvije godine", napisala je u objavi na Instagramu uz fotografiju sa suprugom i njihovo troje djece s obiteljskog odmora.

Clijsters je s obitelji preselila iz Belgije u New Jersey, a u razgovoru za wtatennis.com objasnila je da nije mogla uskladiti majčinske obveze s količinom treninga potrebnih za održavanje forme na vrhunskoj razini.

Četiri Grand Slama

Clijsters je tako nakon trećeg i konačnog oproštaja od profesionalnog igranja karijeru zaključila s četiri Grand Slam naslova (US Open 2005., 2009. i 2010. te Australian Open 2011.), 41 osvojenim turnirom i više od 24 milijuna američkih dolara zarađenih od turnirskih nagrada. Pobijedila je u 80 posto profesionalnih mečeva (523-131), a svjetski broj 1 bila je u četiri navrata. Za svoja postignuća 2017. je uvrštena u Međunarodnu tenisku kuću slavnih.

Posljednji meč je odigrala 7. listopada prošle godine u Indian Wellsu, gdje ju je u 1. kolu svladala Čehinja Katerina Siniakova.

Prekidi karijere i povratci

Belgijka je prvi put karijeru prekinula u svibnju 2007. u dobi od samo 23 godine, a vratila se 2009., godinu dana nakon što je rodila kćer Jadeu. U prvom povratku osvojila je tri Grand Slam naslova i došla na čelo WTA ljestvice, da bi 2012. još jednom odlučila završiti karijeru.

Nakon što je rodila dva sina, Jacka i Blakea, odlučila je tenisu dati još jednu priliku i objavila je povratak u rujnu 2019. No pandemijske restrikcije i ozljeda koljena doprinijeli su tome da u dvije i pol godine Belgijka odigra samo pet mečeva i ostane bez ijedne pobjede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.