Oglasio se nokautirani Poturak: "Prihvatio sam njegov ultimatum"

Screenshot (Youtube)

JOŠ se nije stišala situacija nakon meča Dževada Poturka i Patricea Quarterona, a sad je BH Machine izašao sa svojom službenom izjavom. On kaže kako je njegov protivnik odbio nastupati po K-1 pravilima te mu tik prije meča ponudio ultimatum.
 
Meč je na kraju održan po muay thai pravilima, a Francuz je slavio nakon kontroverznih udaraca laktovima u klinču. Ti udarci u K-1 ne postoje, a čini se kako su i po tajlandskim pravilima trebali biti ilegalni. No, sudac je pustio, a Poturak je završio nokautiran.
 

 
"Ja sam K-1 borac, a ne muay thai borac. Iza sebe imam 80 K-1 mečeva i niti jedan muay thai. Nikad nisam niti trenirao muay thai", rekao je Dževad te nastavio priču kako je uopće došlo do njegovog prvog muay thai meča:
 
"Došao sam u Pariz spreman za borbu, nakon što sam 40 dana naporno trenirao. Bio sam uistinu u sjajnoj formi. No, dogodila mi se izuzetno neugodna situacija, nakon što je Patrice promijenio pravila pred samo održavanje. Imao sam izbor boriti se po muay thai pravilima ili se uopće ne boriti."
 
Na kraju je prihvatio taj ultimatum te nastupio. A onda se dogodio poraz o kojem smo već pisali te udarci laktovima, koji su po svakom sudu treba biti proglašeni ilegalnima.
 
"Ne znam što se dogodilo s Patriceom da se više nije htio boriti protiv mene po K-1 pravilima. No dobro, prihvatio sam njegov ultimatum, no onda je on išao i kontra tih pravila, jer laktovi u potiljak nikako ne spadaju u to. A njemu je to na kraju donijelo pobjedu", objasnio je Dževad.
 
Ljut je Poturak, kako i ne bi bio, no ovo je samo dokaz kako je zapravo cijela kickboks scena u velikim problemima, jer se čak i na ovako visokoj razini mogu događati ovakve stvari.
 
Zamislite npr. da neki MMA borac dogovori meč u kavezu po UFC pravilima, a dočeka ga ring i Pride pravila.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.