Papin: Moj favorit u Ligi prvaka je Chelsea

NEKADAŠNJI francuski nogometaš, 46-godišnji Jean-Pierre Papin, označio je momčad Chelseaja za svog favorita u Ligi prvaka, a Liverpoolova španjolskog napadača Fernanda Torresa kao omiljenog igrača.

Papin, danas trener francuskog drugoligaša Chateaurouxa, smatra da bi njegov bivši klub Milan mogao u osmini finala Lige prvaka eliminirati Manchester United...

"Milan se ove sezone vratio u Ligu prvaka. Od njega možemo svašta očekivati, pa i da eliminira Manchester United. Moglo bi biti vrlo pametno reći da će Milan postati i prvak Europe, ali ja neću uzeti taj rizik", našalio se Papin, osvajač Zlatne lopte France Footballa 1991. godine.

No, zato je ponudio svog favorita u Ligi prvaka.

"U Ligi prvaka igraju mnoge velike europske momčadi, ali danas bi moj izbor bio – Chelsea. Oni, po mom mišljenju, imaju najjaču momčad. Nemojte me samo pitati zbog čega. Jednostavno, takav je moj osjećaj. Od početka sezone djeluju mi kao najkonstantnija momčad."

Na pitanje novinara Goal.coma o izgledima francuske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, nije bio posebno konkretan.

"Francuska ima šansu kao i ostala 31 momčad koja se kvalificirala. Sve je otvoreno i sve je moguće. Svatko želi proći skupinu i probiti se u nokaut fazu."

Prokomentirao je još jednu aktualnu temu, vezanu uz njegova sunarodnjaka Francka Riberyja, člana minhenskog Bayerna kojeg u svojim redovima žele drugi veliki klubovi, Real Madrid prije svih. Treba li Ribery ostati na Alianz Areni?

"To je pitanje na koje samo on sam može i treba dati odgovor. Znam da je Franck emotivac. Ako se u Bayernu osjeća dobro, onda svakako treba ostati u tom klubu. Opet, ako želi iskušati svoju sreću u nekoj drugoj sredini, zašto ne? Odluka je samo na njemu."

Na kraju, na upit o omiljenom igraču, odabrao je Fernanda Torresa.

"Problem s Fernandom jest što je dugo bio ozlijeđen, a i sada je izvan pogona zbog ozljede. Ako bih morao nekoga odabrati, onda bi to bio Torres."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.