Parreira: Južna Afrika je bolja od Brazila

JUŽNOAFRIČKI nogometni izbornik, 67-godišnji Carlos Alberto Parreira, aplaudirao je svojim igračima uoči večerašnje (ponedjeljak) prijateljske utakmice protiv Bugarske.

"Ovo je najbolja skupina nogometaša s kojom sam radio, a to uključuje i Brazil", rekao je brazilski trener koji je brazilsku reprezentaciju odveo do naslova svjetskog prvaka u SAD-u prije 16 godina.

"Ovi dečki su motivirani, predani, rade naporno i odlučni su da uspiju unatoč činjenici da ih podcjenjuju i da su otpisani. Vjerujte mi kad kažem da ćemo izazvati iznenađenja na Svjetskom prvenstvu. Prihvaćam da smo autsajderi u teškoj skupini. Ali ja ne tražim od momčadi da pobijedi u sve tri utakmice u skupini, već sam rekao igračima da daju sve od sebe, da igraju dobro i da će rezultati doći", dodao je Parreira, kojem će nadolazeća svjetska smotra biti već šesta u trenerskoj karijeri.

Vodio je Brazil 1994. i 2006., Kuvajt 1982., Ujedinjene Arapske Emirate 1990. te Saudijsku Arabiju 1998.

U skupini A Svjetskog prvenstva na domaćem terenu Južnoafrička Republika odmjerit će snage protiv Meksika, Urugvaja i Francuske. Otvarajuću utakmicu igra 11. lipnja protiv Meksika, što je ujedno i otvarajuća utakmica Mundijala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.