Partizanovac u Dinamovoj Skupštini je prvi put član postao prošle godine

Foto: Pixsell/N1

PROTEKLOG vikenda je završena prva runda izbornog procesa u Dinamu. Glasalo je preko sedam tisuća članova, a uvjerljivu pobjedu s oko 89% glasova odnijelo je Dinamovo proljeće, predvođeno Velimirom Zajecom. Prije toga su objavljeni i rezultati glasanja u drugoj izbornoj jedinici, onoj u kojoj su članovi Izvršnog odbora tajnim glasanjem odabrali 35 skupštinara. No, taj dio procesa nije prošao bez problema.

Već smo pisali o Denisu Orošiju, čovjeku kojeg je Nikola Hanžel progurao na listu, a ljudi ga pamte kao starog partizanovca koji je išao na utakmice beogradskog kluba. No, to nije jedini problem s Orošijem. Isti je prvi put u životu član Dinama postao u prosincu 2023. godine.

Tri člana Skupštine su članovi Dinama tek četiri mjeseca

Podsjetimo, pravo birati i biti birani na izborima su imali samo oni članovi koji su u nekom trenutku prošle godine postali članovi te su u tekućoj godini produžili članstvo do 15. veljače. Upravo je to slučaj s Orošijem, ali on nije jedini.

Isto se odnosi i na Ivana Todorića, inače sina člana Izvršnog odbora Ante Todorića, te Dina Jakovljevića. Većini Dinamovih navijača nije teško pretpostaviti zbog čega se netko prvi put u životu učlani u Dinamo četiri mjeseca prije izbora i još bude izabran u Skupštinu, ali Todorić i Jakovljević su nam odgovorili na upit o tome.

"Istina je da sam se prvi put učlanio u Dinamo tada, ali tu nema ništa čudno. Znam dosta takvih ljudi, na kraju krajeva, izbori i postoje da bi se zavrtjela neka nova priča i ljudi", poručio je Jakovljević.

Todorić je imao nešto drugačije razloge: "Da, točno je da sam se tad učlanio, ali oduvijek navijam za Dinamo. No, nisam se s klubom htio povezivati na taj način zbog politike Zdravka Mamića, koju nisam podržavao."