ATP

Pogledajte sukob Medvedeva i publike

Foto: Screenshot

DANIIL MEDVEDEV poražen je u osmini finala ATP turnira u Metzu od Stana Wawrinke, a u trećem setu uspio je na sebe navući gnjev publike koja je prisustvovala meču. Wawrinka je izborio četvrtfinale nakon 6:4, 6:7(7), 6:3, ali se društvenim mrežama više od nekog kvalitetno odigranog poena ili slavlja švicarskog veterana ističe ponašanje ruskog tenisača, bivšeg broja 1.

Scena o kojoj se priča dogodila se u trećem gemu trećeg seta, pri rezultatu 2:0 za švicarskog tenisača, nakon što je Medvedev silovito bacio reket na teren. Publika je počela negodovati, a onda je uslijedio šou Medvedeva, koji je počeo pokazivati palčeve prema dolje okupljenima i ružno gestikulirati.

Za Wawrinku je pobjeda protiv Medvedeva bila prva pobjeda protiv nekog od tenisača iz kruga deset najboljih od 2020., odnosno od pariškog Mastersa na kojem je svladao Andreja Rubljova. Nekoć treći tenisač svijeta danas je na 284. poziciji ATP-ove ljestvice, a u Metzu igra nakon što je glavni dio turnira izborio kroz kvalifikacije.

Poslije pobjede protiv prvog nositelja čeka ga meč s Mikaelom Ymerom za mjesto u polufinalu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ISPAD MEDVEDEVA