Pogledajte zbog čega je poništen gol Lukakua

Foto: Screenshot

BELGIJA je u susretu drugog kola skupine E u Kölnu s 2:0 pobijedila Rumunjsku. Pogotke za Belgiju su postigli Youri Tielemans već u drugoj minuti krasnim udarcem s 18 metara i Kevin De Bruyne u 80 minuti. Uoči trećeg kola imamo pravu ludnicu u ovoj skupini. Sve reprezentacije imaju po pobjedu i poraz odnosno sve imaju po tri boda.

Romelu Lukaku (31) je vjerojatno najnesretniji igrač na cijelom Europskom prvenstvu. Muči se s realizacijom prilika. Do sada je na Euru pet udaraca u okvir gola što je više od bilo kojeg drugog igrača, a nije uspio zabiti niti jedan pogodak. Također, predvodi Euro po broju propuštenih velikih prilika - njih čak četiri u dvije utakmice.

I kad zabije, VAR mu poništi gol

Posebno je nevjerojatno da je Lukaku na Euru zabio već tri gola, čime bi bio najbolji strijelac natjecanja, ali sva tri su mu poništena uz pomoć korištenja VAR tehnologije. U prvom kolu protiv Slovačke je prvo zabio u 56. minuti, ali mu je gol poništen zbog zaleđa. Potom je opet zabio u 86. minuti, ali mu je taj gol poništen zbog igranja rukom njegovog suigrača.

Kod drugog poništenog gola protiv Slovačke, Lois Openda igrao je rukom, a njegov je dodir provjeren s pomoću nove funkcije VAR-a. Adidasova lopta u sebi ima detektor dodira te je spojena na daljinu s uređajem koji prati svaki dodir. Podaci se ispisuju u obliku linije, slično kao EKG, i bili su ispisani na ekranu. U trenutku dodira Opendine ruke i lopte linija prestaje biti ravna. Ova je tehnologija uvedena upravo da bi se lakše sudili mali dodiri koje je teško primijetiti golim okom.

Sinoć je protiv Rumunjske Lukaku zabio u 63. minuti nakon sjajnog dodavanja De Bruynea, ali mu je gol ponovno poništen zbog milimetarskog zaleđa koje možete vidjeti na screenshotu. Svi golovi su mu ispravno poništeni, ali kod svakog se radilo o minimalnom zaleđu ili minimalnom dodiru ruke s loptom što je utvrđeno tek korištenjem tehnologije. Lukaku stvarno nema sreće.

Foto: Screenshot

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.