NOVI BUFFON POPUŠIO GOL KAO LADIĆ PROTIV BOSNE Pogledajte nevjerojatan kiks golmana

Foto: Getty Images / Guliver Image

IAKO je prošlo 11 godina od povijesne pobjede Hrvatske nad Engleskom (2:0), svi se sjećaju nevjerojatnog gola koji je primio vratar Paul Robinson u 65. minuti kada mu je loptu vratio Gary Neville. 

Branič Manchester Uniteda dodao je do vratara, ali je lopta u odlučujućem trenutku odskočila preko njegove noge i završila u mreži. 

To se dogodilo 2006. godine, a na istom mjestu, čak i na istom, južnom golu Maksimira, samo devet godina ranije, Dražen Ladić na utakmici Hrvatska i BiH u kvalifikacijama za SP '98, mirno je čekao povratnu loptu Roberta Jarnija.

Previše mirno čak, jer otkotrljala mu se preko noge i ušla u gol. Ovaj kiks legendarnog hrvatskog golmana proglašen je za "play of the day" na CNN-u:

 2017. gotovo istu sudbinu doživio je najtalentiraniji vratar svijeta i nasljednik Gianluigija Buffona. Čudo od djeteta na golu Milana, Gianluigi Donnarumma, primio je praktički identičan gol kod Pescare u 30. kolu Serie A.

Gabriel Paletta je, poput Nevillea, vratio loptu mladom 18-godišnjem vrataru, koji je želio primiriti loptu ali nije dobro procijenio njen let, nakon čega je samo mogao pogledom ispratiti do mreže, za oduševljenje domaćih navijača i vodstvo 1:0.

Ovo je prva slična greška sjajnog Gigija, koji je do sada upisao već 64 nastupa za Rossonere, ali ovaj današnji pokušat će što prije zaboraviti.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.