Prepuna Arena nosit će Cibose do pobjede nad favoriziranim Partizanom

CIBONA u 17.15 u zagrebačkoj Areni igra finale regionalne NLB lige protiv branitelja naslova Partizana.

Beogradski klub u pohodu je na četvrti uzastopni naslov, a prema najavama trenera i igrača, imaju i više nego dovoljno motiva za pobjedu protiv domaćina Final Four turnira. Cibona je jedini klub u svim natjecanjima koji je dva puta porazio crno-bijele ove sezone. U Beogradu je u listopadu zagrebačka momčad slavila sa 64:51, a u drugoj je utakmici u siječnju u Zagrebu domaćin slavio 69:59.

U posljednjih pet godina Partizan je nešto uspješniji u međusobnim dvobojima sa 11 pobjeda, dok je Cibona slavila 8 puta. Ono što može zabrinuti navijače srpskog predstavnika je činjenica da su plavi slavili u tri od posljednja četiri susreta, ali Partizan ima četiri pobjede na posljednjih šest gostovanja u hrvatskoj metropoli.

Bogdanović: "Adaptirali smo se na atmosferu Arene"

Organizatori očekuju prepunu zagrebačku Arenu sa 15.200 sjedećih mjesta, a dodali su i 150 sjedalica na parketu. U prodaji će još danas uoči utakmice biti 1.000 ulaznica. Nema sumnje da će u Areni biti paklena atmosfera, a Cibona se nada da će im upravo potpora domaćih navijača donijeti prednost u finalu. Ipak, momčad Duška Vujoševića ima više iskustva igranja u prepunim dvoranama pred velikim brojem ljudi, dok su Cibosi naviknuti na inače malobrojnu zagrebačku publiku.

"Nismo naviknuti igrati u velikim dvoranama pred više tisuća ljudi", primijetila je zvijezda Cibone za koju se otima pola Europe, ali nakon utakmice s Olimpijom rekao je da se momčad već adaptirala na atmosferu u novoj dvorani.

Osobna utakmica dvojice najuspješnijih trenera

Večeras će se osobnu utakmicu igrati i dva najuspješnija trenera s ovih prostora. Perasović je u dvije sezone s Cibonom osvojio hrvatsku ligu i kup, dva puta igrao finale NLB-a, dvaput igrao Top 16 Eurolige, dok je Duško Vujošević srpski prvak deveti put zaredom, pobjednik NLB-a triput u nizu, a uveo je momčad i na Final Four Eurolige.

Kladionice blagu prednost daju gostima za koje mnogi vjeruju da usred Zagreba mogu obraniti titulu. Ulogom na Partizan u najboljem slučaju udvostručili biste si novac, dok je koeficijent na Cibonu nešto veći i kreće se do najviše 2,40.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.