Prije 30 godina Le God je s dva čuda ispisao povijest Premier lige

Foto: Twitter

MATT LE TISSIER je bio jedna od prvih velikih zvijezda Premier lige u njenim začecima početkom devedesetih. Le God, kako su ga zvali zbog fantastičnih golova koje je postizao, bio je one man team. Čitavu karijeru je proveo u Southamptonu, a premda je imao puno ponuda elitnih engleskih klubova, Le Tissier nikad nije želio napustiti Svece.

Upravo zato je vjerojatno imao samo osam nastupa za Englesku, premda ih je po znanju i igri zaslužio puno više. Na kraju, kako je priznao Xavi Hernandez, Le Tissier mu je bio prvi dječački idol.

Na današnji dan prije 30 godina genijalni napadač Southamptona izveo je dva čuda na susretu protiv Newcastlea. U pobjedi 2:1 postigao je oba gola, a jedan i drugi su bili toliko predivni da su zasluženo izabrani za najljepša dva gola mjeseca listopada. Prvo je zabio u 62. minuti tako što je fenomenalno primio jednu dugu loptu, iz prve se riješio jednog čuvara, sombrerom je prebacio drugog, a onda je mirno plasirao pokraj nemoćnog golmana Mikea Hoopera.

U 72. minuti su Svrake izjednačile golom Andyja Colea, a tri minute prije kraja Le God je izveo još jednu majstoriju. Odbijenu loptu mu je suigrač vratio na nekih 20 metara od gola Newcastlea, a Le Tissier ju je primio koljenom te je iz prve, s mjesta volejem pogodio gornji kut.